NajRecept.sk Dezerty Koláče Nadýchané čokoládové rezy s maslovým krémom, do ktorých nejde ani gram múky
Nadýchané čokoládové rezy s maslovým krémom, do ktorých nejde ani gram múky
Recept Nadýchané čokoládové rezy s maslovým krémom, do ktorých nejde ani gram múky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Dokonalý dezert pre každého, kto nemôže múku alebo sa jej vyhýba. Cesto je nadýchané, pričom ho perfektne dopĺňa jemný čokoládový krém. Rezy som robila už niekoľkokrát na oslavu blízkym a vždy mali veľký úspech. Vyskúšajte ich aj vy.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   30.6.2025

Nadýchané čokoládové rezy s maslovým krémom, do ktorých nejde ani gram múky

Dokonalý dezert pre každého, kto nemôže múku alebo sa jej vyhýba. Cesto je nadýchané, pričom ho perfektne dopĺňa jemný čokoládový krém. Rezy som robila už niekoľkokrát na oslavu blízkym a vždy mali veľký úspech. Vyskúšajte ich aj vy.

40 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
Suroviny

Krém:

10 ks
žĺtok
130 g
kryštálový cukor
150 ml
mlieko
20 g
kakao
200 g
maslo

Cesto:

10 ks
bielok
štipka
soľ
200 g
kryštálový cukor
40 g
kukuričný škrob
300 g
vlašské orechy

Ďalej:

podľa potreby
kakao
podľa potreby
vlašské orechy
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia

Čokoládové rezy bez múky sú vďačným dezertom, ktorý si rozhodne zamilujete. V ústach sa doslova rozplýva a jeho príprava nie je vôbec náročná. Práve naopak. Bez problémov to zvládnu aj začiatočníci.

  1. Žĺtky oddelíme od bielkov, pridáme k nim cukor, mlieko a dôkladne premiešame. Z takto pripravenej zmesi uvaríme puding, do ktorého zapracujeme kakao a necháme ho vychladnúť.
  2. Vlašské orechy opečieme nasucho na panvici a nasekáme nadrobno.
  3. Bielky vyšľaháme so štipkou soli. Keď sa na povrchu začne tvoriť pena, postupne prisýpame cukor a nakoniec aj kukuričný škrob.
  4. Do snehu zapracujeme nasekané vlašské orechy a zmes rozotrieme na plech. Takto pripravenú ju vložíme do rúry a pečieme pri teplote 170 stupňov približne 50 minút.
  5. V miske vyšľaháme zmäknuté maslo, do ktorého po častiach zašľaháme puding pripravený v kroku č. 1.
  6. Upečený korpus necháme vychladnúť a potom ho prekrojíme na tri rovnaké časti, medzi ktoré nanesieme krém. Krém nanesieme taktiež navrch dezertu a po bokoch. Keď to máme hotové, dáme ho na 3 hodiny do chladničky.
  7. Pred podávaním dezert posypeme kakaom a nasekanými vlašskými orechmi.

Zapáčil sa vám tento recept a chceli by ste vyskúšať ešte nejaký dezert bez múky? Vhodnou voľbou sú tieto makové rezy s vanilkovým krémom a džemom, ktoré sú dokonalo šťavnaté a jemné.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár