NajRecept.sk Cestá Kysnuté cesto Nadýchané cesnakové trojuholníčky, ktoré nemusia kysnúť. Dokonalé občerstvenie na oslavy aj sviatky.
Nadýchané cesnakové trojuholníčky, ktoré nemusia kysnúť. Dokonalé občerstvenie na oslavy aj sviatky.
Recept Nadýchané cesnakové trojuholníčky, ktoré nemusia kysnúť. Dokonalé občerstvenie na oslavy aj sviatky.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Nikuš Domankušová

Domáce slané chuťovky potešia vždy, keď k vám príde návšteva alebo chcete jesť niečo pri pozeraní televízie. Ak však neviete, čo si pripraviť, vyskúšajte tieto mäkučké trojuholníky, ktoré sú hotové rýchlo, cesto nemusí kysnúť a zvládnete ich upiecť aj popri iných povinnostiach. Autor: Nikuš Domankušová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   19.8.2025

Nadýchané cesnakové trojuholníčky, ktoré nemusia kysnúť. Dokonalé občerstvenie na oslavy aj sviatky.

Domáce slané chuťovky potešia vždy, keď k vám príde návšteva alebo chcete jesť niečo pri pozeraní televízie. Ak však neviete, čo si pripraviť, vyskúšajte tieto mäkučké trojuholníky, ktoré sú hotové rýchlo, cesto nemusí kysnúť a zvládnete ich upiecť aj popri iných povinnostiach. Autor: Nikuš Domankušová

20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

1 kocka
droždie
1 lyžica
kryštálový cukor
2 lyžičky
soľ
500 ml
mlieko
700 g
hladká múka
1 dcl
olej

Plnka:

1 ks
syr Bambino
15 strúčikov
cesnak
1 ks
maslo alebo Palmarín
2 lyžičky
vegeta
1 a 1/2 lyžičky
soľ
2 ks
žĺtok
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Cesnaková plnka dodáva trojuholníčkom výraznú chuť a krásnu vôňu. Vďaka tomu sú ako stvorené na rodinné posedenia aj oslavy. Odporúčam ich však robiť z dvojitej dávky, pretože sa po upečení okamžite zjedia.

  1. Najprv si z droždia, cukru a teplého mlieka pripravíme kvások.
  2. Kvások pridáme k ostatným surovinám a vypracujeme pevné cesto, ktoré nemusí kysnúť. Môžeme s ním hneď pracovať.
  3. Cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti a každú postupne rozvaľkáme.
  4. Rozvaľkané cesto potrieme plnkou, ktorú si pripravíme zo syra Bambino, roztlačeného cesnaku, masla, vegety, soli a žĺtkov.
  5. Cesto zatočíme ako roládu, nakrájame na trojuholníky, potrieme vajíčkom a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 170 °C približne 20 minút.

Cesnakové trojuholníky sú dokonalé, no pre niekoho môžu byť chuťovo príliš výrazné. Ak by ste sa chceli cesnaku vyhnúť, vyskúšajte napríklad tieto pizza trojuholníčky.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár