Lievance u nás doma patria medzi top sladké jedlá, ktoré robím na pravidelnej báze. Klasický recept som však teraz vymenila za tento, ktorého súčasťou je banán. Mlieko som zároveň zamenila za tvaroh, ktorý sa postaral o to, že cesto bolo jemné a vláčne. Autor: Michaela Žítková
Lievance u nás doma patria medzi top sladké jedlá, ktoré robím na pravidelnej báze. Klasický recept som však teraz vymenila za tento, ktorého súčasťou je banán. Mlieko som zároveň zamenila za tvaroh, ktorý sa postaral o to, že cesto bolo jemné a vláčne. Autor: Michaela Žítková
Vďaka banánu sú lievance dostatočne sladké a nie je potrebné pridávať do nich príliš veľa cukru alebo iného sladidla. My máme doma veľmi radi sladké, preto som pridala ešte balíček vanilkového cukru, no môžete ho vynechať alebo nahradiť niečím iným, napríklad medom.
Lievance môžete pokojne aj vrstviť, pričom na každú vrstvu dáte inú náplň – napríklad džem, tvaroh alebo sladký krém z mascarpone. Máte chuť skôr na niečo viac svieže a jablkové? Stavte na tento recept na chutné jablkové lievance.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste