NajRecept.sk Časť dňa Obed, Hlavné jedlo Nadýchané a výborné langoše ako z kúpaliska
Nadýchané a výborné langoše ako z kúpaliska
Recept Nadýchané a výborné langoše ako z kúpaliska
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Langoše sú tradičným letným pokrmom, ktorý nesmie chýbať ako na kúpaliskách, tak ani doma na jedálenskom stole. V kombinácii so smotanou, syrom, kečupom či cesnakom sú skutočne neodolateľné. Dostali ste na ne chuť? Vyskúšajte tento recept.

siky.silvia siky.silvia    ·   20.7.2025

Nadýchané a výborné langoše ako z kúpaliska

Langoše sú tradičným letným pokrmom, ktorý nesmie chýbať ako na kúpaliskách, tak ani doma na jedálenskom stole. V kombinácii so smotanou, syrom, kečupom či cesnakom sú skutočne neodolateľné. Dostali ste na ne chuť? Vyskúšajte tento recept.

35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
800 g
hladká múka
320 g
vlažné mlieko
320 g
vlažná voda
42 g
droždie
2 lyžičky
kryštálový cukor
3 lyžičky
soľ
podľa potreby
olej
podľa potreby
smotana
podľa potreby
kečup
podľa potreby
syr
podľa potreby
cesnak
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Langoše pripravujem podľa tohto receptu už niekoľko rokov a zatiaľ sa mi vždy podarili. Sú nadýchané, jemné a chuťovo veľmi dobré. Ich plusom je tiež to, že vedia perfektne zasýtiť, takže sú ako stvorené na obed aj večeru.

  1. Mlieko mierne zahrejeme a pridáme doň cukor a droždie. Chvíľku počkáme, kým nám vznikne kvások.
  2. Do misky nasypeme múku a soľ, prilejeme vodu, pridáme hotový kvások a vypracujeme pevné, no pritom hladké cesto, ktoré zakryjeme a necháme kysnúť aspoň hodinu.
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na menšie bochníčky (moje mali 120 g), ktoré umiestnime na vyolejovanú tácku. Tu ich necháme ešte podkysnúť.
  4. Z bochníkov pomocou naolejovaných rúk vypracujeme langoše, ktoré vyprážame vo vyššej panvici do zlata z oboch strán.
  5. Hotové langoše umiestnime na papierovú utierku, ktorá vysaje prebytočný olej, a môžeme podávať.

My doma podávame langoše s kyslou smotanou, kečupom, syrom a cesnakom. To, akú oblohu však zvolíte vy, závisí čisto na vašich preferenciách. Ak by ste chceli namiesto kupovaného zvoliť domáci kečup, pripravte si ho podľa tohto overeného receptu.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár