Chrumkavému domácemu pečivu sa nič nevyrovná. Namiesto toho klasického vo forme chleba či rožkov som však trochu zaexperimentovala a pustila sa do prípravy bavorského lúhovaného pečiva, ktoré je známe aj ako "brezeln" či po našom "praclík". A môžem povedať, že sa vydarilo. Autor: Milada Sumková
Chrumkavému domácemu pečivu sa nič nevyrovná. Namiesto toho klasického vo forme chleba či rožkov som však trochu zaexperimentovala a pustila sa do prípravy bavorského lúhovaného pečiva, ktoré je známe aj ako "brezeln" či po našom "praclík". A môžem povedať, že sa vydarilo. Autor: Milada Sumková
Bavorské lúhované pečivo je nadýchané, jemné a veľmi dobré. Jesť ho môžete ako klasické rožky alebo chlieb. To znamená na raňajky a večeru s obľúbenou nátierkou (recepty na tie najlepšie nájdete na tomto odkaze) alebo ako prílohu k hustej polievke na obed.
Výhodou kúpeľa je to, že pečivo má oveľa lepšiu a výraznejšiu chuť. Nehovoriac o krásnej farbe. Po upečení ho nechajte chvíľu vychladnúť a následne ho môžete podávať na rôzne spôsoby. A v prípade, že by ste nemali čas na prípravu vodného kúpeľa, môžete si pripraviť tradičné nadýchané žemle podľa tohto receptu.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste