Tak dobrú žemľovku som už dlho nejedla. Bola nadýchaná, šťavnatá, sladká a voňavá. Výborne chutila krátko po upečení, no aj neskôr, po tom, ako sa jednotlivé chute prepojili a vznikol tak dokonalý výsledok. Autor: Jana Jančíková
Tak dobrú žemľovku som už dlho nejedla. Bola nadýchaná, šťavnatá, sladká a voňavá. Výborne chutila krátko po upečení, no aj neskôr, po tom, ako sa jednotlivé chute prepojili a vznikol tak dokonalý výsledok. Autor: Jana Jančíková
Žemľovka je dokonalou voľbou na obed, večeru alebo sýtejší olovrant. Jej príprava nie je vôbec náročná, pričom si ju zamilujú dospelí aj deti. Ja som do nej tentokrát zvolila marhule, ktorých sme mali doma prebytok, no okrem nich je vhodné čokoľvek iné podľa vašej chuti. Klasikou sú nastrúhané jablká.
Žemľovku nakrájajte, posypte práškovým cukrom a môžete podávať. Chceli by ste vyskúšať niečo menej tradičné? Stavte na recept na žemľovku s pudingom, ktorá sa doslova rozplýva v ústach.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste