NajRecept.sk Dezerty Koláče Nadýchaná jemná višňová bublanina
Nadýchaná jemná višňová bublanina
Recept Nadýchaná jemná višňová bublanina
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mineralka

Ovocná bublanina je správna voľba, ak chcete upiecť niečo rýchle a veľmi dobré. Dcéra mala chuť na čerešňovú bublaninu, no tým sa tento rok nedarilo. Práve preto som namiesto nich zvolila višne. A výsledok? Dokonalý. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   19.6.2025

Nadýchaná jemná višňová bublanina

Ovocná bublanina je správna voľba, ak chcete upiecť niečo rýchle a veľmi dobré. Dcéra mala chuť na čerešňovú bublaninu, no tým sa tento rok nedarilo. Práve preto som namiesto nich zvolila višne. A výsledok? Dokonalý. Autor: Mineralka

25 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
4 ks
vajce
400 g
práškový cukor
120 g
rozpustené maslo
480 g
hladká múka
1 bal.
prášok do pečiva
300 ml
mlieko
1 bal.
vanilkový cukor
štipka
soľ
podľa chuti
višne alebo čerešne
na posypanie
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Čerešní od susedky bolo počas tohto roku veľmi málo, preto sme ich len umyli a rovno zjedli. Do koláčov sa z nich nič neušlo. To však vôbec nevadí, pretože táto bublanina je veľmi univerzálna a chutí skvelo s akýmkoľvek ovocím. Použiť môžete višne, ako som urobila aj ja. Prípadne siahnite po jahodách, ríbezliach, čučoriedkach alebo malinách.

  1. Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme s práškovým cukrom a vanilkou do peny. Pridáme rozpustené maslo a mlieko. Zľahka premiešame.
  2. Bielky vyšľaháme so štipkou soli a striedavo s múkou, ktorú sme zmiešali s práškom do pečiva, vmiešame k vyšľahaným žĺtkam.
  3. Pripravené cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie, prípadne ho vymastíme tukom a vysypeme múkou.
  4. Navrch cesta rovnomerne rozmiestnime ovocie – čerešne, marhule, višne, jahody, rebarboru alebo čokoľvek iné podľa vlastnej chuti.
  5. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu.
  6. Po upečení a vychladnutí vrch posypeme práškovým cukrom.

Bublanina je dezertom, ktorý je výborný po obede alebo k poobednej káve. Ak by ste chceli mierne zaexperimentovať a vyskúšať niečo iné, stavte na túto bublaninu s tvarohom, marhuľami a ananásom.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár