NajRecept.sk Dezerty Koláče Nadýchaná hrnčeková kokosová buchta. Ingrediencie stačí zmiešať a vyliať na plech.
Nadýchaná hrnčeková kokosová buchta. Ingrediencie stačí zmiešať a vyliať na plech.
Recept Nadýchaná hrnčeková kokosová buchta. Ingrediencie stačí zmiešať a vyliať na plech.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Vláčna, jemná a hotová do hodiny. Presne taká je táto kokosová buchta, ktorá sa po upečení prelieva smotanou. Vďaka nej je cesto šťavnaté aj niekoľko dní po upečení. Určite vyskúšajte. Koláč je ideálny na nedeľné poobedie aj rýchle raňajky počas týždňa.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   29.3.2025

Nadýchaná hrnčeková kokosová buchta. Ingrediencie stačí zmiešať a vyliať na plech.

Vláčna, jemná a hotová do hodiny. Presne taká je táto kokosová buchta, ktorá sa po upečení prelieva smotanou. Vďaka nej je cesto šťavnaté aj niekoľko dní po upečení. Určite vyskúšajte. Koláč je ideálny na nedeľné poobedie aj rýchle raňajky počas týždňa.

20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

1 hrnček
vlažné mlieko
2 ks
vajce
1 ks
vanilkový cukor
1 hrnček
práškový cukor
2 hrnčeky
hladká múka
1 bal.
kypriaci prášok do pečiva

Na posypanie:

1 hrnček
strúhaný kokos
1/2 hrnčeka
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor

Na poliatie:

200 g
smotana na šľahanie
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Kokosová buchta je perfektná na akúkoľvek príležitosť. Hotová je takmer okamžite, pričom je len na vás, ako ju ozdobíte. Ja zvyčajne používam strúhaný kokos zmiešaný s cukrom, ako je to aj v tomto recepte, no skvelá môže byť aj čokoládová poleva, ktorú urobíte podľa tohto receptu, alebo strúhaná čokoláda.

  1. Vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Za stáleho šľahania postupne prilievame mlieko.
  2. Do mokrých surovín preosejeme hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Všetko dôkladne premiešame a hotové cesto vylejeme do plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.
  3. Koláč pred pečením posypeme strúhaným kokosom, ktorý sme zmiešali s práškovým a vanilkovým cukrom. Následne ho vložíme do rúry a pečieme pri teplote 175 °C približne 20 minút.
  4. Keď je koláč upečený, vytiahneme ho z rúry a ešte za horúca ho polejeme smotanou.

Kokosovú buchtu môžete tesne pred podávaním posypať ešte ďalším strúhaným kokosom, ktorý jej dodá pekný zasnežený efekt. Nie je to však vôbec potrebné. Keď vychladne, stačí ju nakrájať na kocky alebo obdĺžniky a môžete ju podávať.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár