Túto roládu robím vždy, keď potrebujem rýchly a pritom dobrý dezert, ktorý je vhodný nielen ku káve, ale pokojne aj na oslavy. Cesto je univerzálne a dá sa plniť akýmkoľvek krémom. Ja mám najradšej tento z mascarpone, ktorý je svieži a ľahký.
Túto roládu robím vždy, keď potrebujem rýchly a pritom dobrý dezert, ktorý je vhodný nielen ku káve, ale pokojne aj na oslavy. Cesto je univerzálne a dá sa plniť akýmkoľvek krémom. Ja mám najradšej tento z mascarpone, ktorý je svieži a ľahký.
Roládam som sa v minulosti vyhýbala, pretože sa mi nikdy nedarilo stočiť ich bez toho, aby popraskali. Pri tomto recepte sa mi to však nikdy nestane. Cesto je mäkké a vie sa dobre prispôsobiť aj po vychladnutí, vďaka čomu sa s ním výborne pracuje a bez problémov sa plní.
Čučoriedkovú roládu dajte na pár hodín do chladničky, kde stuhne a bude sa lepšie krájať. Pred podávaním ju môžete posypať práškovým cukrom a ozdobiť ešte ďalšími čučoriedkami alebo iným ovocím podľa chuti.
Video recept:
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste