NajRecept.sk Dezerty Bábovky Nadýchaná bábovka s hrozienkami a rumom. O vláčne cesto sa postará jablková šťava.
Nadýchaná bábovka s hrozienkami a rumom. O vláčne cesto sa postará jablková šťava.
Recept Nadýchaná bábovka s hrozienkami a rumom. O vláčne cesto sa postará jablková šťava.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Jančíková

Nadýchaná bábovka s jablkovým džúsom je vždy dobrý nápad. A najmä po dobrom obede alebo na raňajky, keď máte chuť na niečo sladké. Na recept budete potrebovať len zopár surovín a pár minút z vášho celého dňa. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   1.12.2024

Nadýchaná bábovka s hrozienkami a rumom. O vláčne cesto sa postará jablková šťava.

Nadýchaná bábovka s jablkovým džúsom je vždy dobrý nápad. A najmä po dobrom obede alebo na raňajky, keď máte chuť na niečo sladké. Na recept budete potrebovať len zopár surovín a pár minút z vášho celého dňa. Autor: Jana Jančíková

20 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny
320 g
polohrubá múka
4 ks
vajce
180 g
kryštálový cukor
1 ks
prášok do pečiva
200 ml
olej
200 ml
jablková alebo pomarančová šťava
podľa chuti
vanilkový cukor
1 pohárik
rum
podľa potreby
hrozienka namočené v rume
podľa potreby
kakao
štipka
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia

Klasickú bábovku robím pravidelne, preto som si povedala, že by bolo načase vyskúšať aj niečo nové. Do receptu som tentokrát pridala jablká – presnejšie šťavu z nich a nemohla som urobiť lepšie. Cesto bolo dokonale vláčne a jemné.

  1. Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny. Postupne prilievame olej, až vznikne hustá kaša.
  2. Do kaše striedavo pridávame múku s práškom do pečiva a jablkovú štavu. Potom pridáme rum a hrozienka namočené v rume.
  3. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do pevného snehu, ktorý nakoniec zapracujeme do cesta. Trochu z cesta si odoberieme a zafarbíme kakaom.
  4. Biele a kakaové cesto nalievame striedavo do bábovkovej formy, ktorú sme vymastili a vysypali múkou. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 170 °C približne 45 minút.

Po upečení necháme bábovku vychladnúť a následne ju vyklopíme. Pred podávaním ju posypeme práškovým cukrom. Ak nemáme radi sušené hrozienka, môžeme ich nahradiť iným sušeným ovocím. Skvelé sú brusnice alebo marhule, ktoré majú jemne kyslastú chuť. Tá bude skvelo kontrastovať so sladkým cestom.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár