NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Nádherné borovicové šišky krok za krokom
Nádherné borovicové šišky krok za krokom
Recept Nádherné borovicové šišky krok za krokom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Coolinarika

Vyzerá to zložitejšie, ale potom vás to prekvapí svojou jednoduchosťou. Dekoratívne a chutné šišky na slávnostný stôl. Pre trpezlivé gazdinky.

NajLucka NajLucka    ·   1.10.2020

Nádherné borovicové šišky krok za krokom

Vyzerá to zložitejšie, ale potom vás to prekvapí svojou jednoduchosťou. Dekoratívne a chutné šišky na slávnostný stôl. Pre trpezlivé gazdinky.

Suroviny

Cesto:

1 ks
vajce
2 hrnčeky
kryštálový cukor
1 hrnček
olej
1,5 hrnčeka
mlieko
2 hrnčeky
mleté mandle
2 hrnčeky
hladká múka
1 lyžička
prášok do pečiva
1/4 lyžičky
soľ
1 ks
pomaranč
1 bal.
vanilkový cukor
1 lyžica
rum

Poleva:

200 g
mascarpone
100 g
nutella
15 g
kakao
50 g
práškový cukor
100 ml
smotana na šľahanie

Na ozdobu:

mandľové lupienky
na posypanie
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajíčko vyšľaháme s cukrom do peny, postupne prilejeme striedavo olej s mliekom, mleté mandle, múku zmiešanú so soľou a práškom do pečiva. Mixérom premiešame a pridáme vanilkový cukor alebo vanilkovú esenciu, pomarančovú kôru a rum. Premiešame a pripravené cesto navrstvíme do formy na pečenie, napríklad forma na oriešky alebo menšie guľky / pologule.
  2. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov cca 20 - 23 minút - sledujeme.
  3. Mascarpone vymiešame s kakaom a nutelou. Smotanu vyšľaháme spolu s cukrom do tuhej šľahačky a jemne ju vmiešame do nutelovej hmoty.
  4. Šišky prekrojíme na polovicu, naplníme krémom a tiež povrch potrieme krémom.
  5. Mandľové lupienky lepíme na krém tesne k sebe a vytvárame vzhľad šišky.

Zdroj: Coolinarika

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár