NajRecept.sk Dezerty Koláče Mrkvový koláč s polevou z bielej čokolády a smotany
Mrkvový koláč s polevou z bielej čokolády a smotany
Recept Mrkvový koláč s polevou z bielej čokolády a smotany
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Mrkvový koláč je výborný práve kvôli jeho šťavnatej chuti. A samozrejme v ňom nesmú chýbať ani oriešky. Orechy sú zdrojom bielkovín, tukov, minerálnych látok a vitamínov. Okrem toho, orechy doplnia do tela vlákninu, ktorá je dôležitá pre dobré trávenie.

skatulkavkuchyni skatulkavkuchyni    ·   24.1.2022

Mrkvový koláč s polevou z bielej čokolády a smotany

Mrkvový koláč je výborný práve kvôli jeho šťavnatej chuti. A samozrejme v ňom nesmú chýbať ani oriešky. Orechy sú zdrojom bielkovín, tukov, minerálnych látok a vitamínov. Okrem toho, orechy doplnia do tela vlákninu, ktorá je dôležitá pre dobré trávenie.

35 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

1 hrnček = 250 ml
1,5 hrnčeka
polohrubá múka
1 hrnček
mleté vlašské orechy
1 hrnček
slnečnicový olej
3 ks (väčšia)
mrkva
3 ks
vajce
1 hrnček
kryštálový cukor
1 ks
prášok do pečiva
1 ks
vanilkový cukor
podľa chuti
citrónová kôra

Poleva:

200 g
biela čokoláda
100 ml
smotana na šľahanie

Ozdoby:

marcipán
potravinárske farbivo
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom. Za stáleho miešania pridáme olej, pomleté orechy, múku zmiešanú s kypriacim práškom, vanilkový cukor a citrónovú kôru. Na záver pridáme najemno nastrúhanú mrkvu.
  2. Cesto vylejeme do formy 25x30 cm, ktorú sme si vytreli olejom a vysypali múkou. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180°C približne 40 minút.
  3. Polejeme roztopenou bielou čokoládou zmiešanou so šľahačkovou smotanou.
  4. Dozdobíme mrkvičkami z marcipánu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár