NajRecept.sk Dezerty Múčniky Mrkvové rožteky bez vajíčka plnené lekvárom
Mrkvové rožteky bez vajíčka plnené lekvárom
Recept Mrkvové rožteky bez vajíčka plnené lekvárom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Kvietok278

Recepty našich babičiek sú veľmi obľúbené a stále častejšie sa pečú aj dnes. Nie nadarmo sa hovorí, že babičkine zlaté ručičky vedeli urobiť aj z ničoho niečo :) Keď som bola malá, pamätám si, že mrkvové rožteky išli na dračku. Zaprášilo sa po nich hneď, keď vyšli z rúry a nikoho dodnes ešte neomrzeli. Rada ich pripravujem, vždy si spomeniem na mamku, babku, rodinu. Mrkva, maslo, lekvár, to je najlepšia kombinácia sladkých rožkov. Určite vyskúšajte. Autor: Kvietok

Kvietok278 Kvietok278    ·   9.5.2021

Mrkvové rožteky bez vajíčka plnené lekvárom

Recepty našich babičiek sú veľmi obľúbené a stále častejšie sa pečú aj dnes. Nie nadarmo sa hovorí, že babičkine zlaté ručičky vedeli urobiť aj z ničoho niečo :) Keď som bola malá, pamätám si, že mrkvové rožteky išli na dračku. Zaprášilo sa po nich hneď, keď vyšli z rúry a nikoho dodnes ešte neomrzeli. Rada ich pripravujem, vždy si spomeniem na mamku, babku, rodinu. Mrkva, maslo, lekvár, to je najlepšia kombinácia sladkých rožkov. Určite vyskúšajte. Autor: Kvietok

Suroviny
300 g
hladká múka
250 g
maslo
150 g
mrkva
1 bal.
prášok do pečiva
lekvár na plnenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Jednoduchý recept, na ktorý nepotrebujete veľa surovín. Viete ich pripraviť zo základných 5 surovín, ktoré určite nájdete doma.
  2. Mrkvu očistíme, nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme zmäknuté maslo (ja maslo vyberiem večer, pokiaľ viem, že idem piecť a takto ho nechám na kuchynskej linke až do rána), prášok do pečiva, ktorý sme zmiešali s múkou a spolu všetko spracujeme do guľôčky.
  3. Guľôčku cesta rozvaľkáme na tenší plát, ktorý nakrájame na trojuholníčky a naplníme lekvárom.
  4. Zrolujeme do rožku a ukladáme na papierom vyložený plech.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov. Čas som nestopla, pozeráme sa, sledujeme a keď majú zlatý nádych, vyberáme. Ihneď ich poprášime práškovým cukrom a necháme vychladnúť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár