NajRecept.sk Časť dňa Raňajky Mrkvová nátierka s údeným syrom
Mrkvová nátierka s údeným syrom
Recept Mrkvová nátierka s údeným syrom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Jančíková

Domáce nátierky sú klasikou, ktorú nikdy neodmietnem. Okrem skvelej chuti sú tiež výhodné v tom, že sa veľmi jednoducho pripravujú. Hotové ich budete mať do niekoľkých minút. Ja som tentokrát spravila nátierku z mrkvy a údeného syra, s ktorou som mala veľký úspech. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   13.7.2025

Mrkvová nátierka s údeným syrom

Domáce nátierky sú klasikou, ktorú nikdy neodmietnem. Okrem skvelej chuti sú tiež výhodné v tom, že sa veľmi jednoducho pripravujú. Hotové ich budete mať do niekoľkých minút. Ja som tentokrát spravila nátierku z mrkvy a údeného syra, s ktorou som mala veľký úspech. Autor: Jana Jančíková

10 min
Čas prípravy
5 min
Čas varenia
Suroviny
250 g
polotučný tvaroh
200 g
údený syr
300 g
mrkva
2 ks
tavený syr
1 lyžica
maslová Rama
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne mleté korenie
podľa chuti
sušený cesnak
Postup receptu
Vytlačiť
10 min
Čas prípravy
5 min
Čas varenia

Túto domácu nátierku som si obľúbila hneď po prvom ochutnaní a už teraz viem, že ju budem robiť nielen na raňajky, ale aj na rôzne posedenia s priateľmi alebo na sviatky. Je rýchla a chuťovo výborná. Určite ju vyskúšajte.

  1. Mrkvu očistíme a uvaríme v osolenej vode.
  2. Tvaroh vyšľaháme s nastrúhaným údeným syrom, taveným syrom a maslom.
  3. Mrkvu nastrúhame, vyžmýkame a pridáme k tvarohu.
  4. Všetko premiešame, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a sušeným cesnakom.

Nátierka chutí najlepšie na čerstvom pečive. Ak si ho chcete pripraviť sami doma, vyskúšajte tento recept na najjemnejšie a najjednoduchšie domáce rožky.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár