NajRecept.sk Mäso Morčacie mäso Morčacie soté s jazmínovou ryžou
Morčacie soté s jazmínovou ryžou
Recept Morčacie soté s jazmínovou ryžou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: NajLucka

Rýchly obed na stole. Kuracie alebo morčacie prsia sú u nás na obed celkom často. Orestované na oleji, vyprážané, pečené v rúre - existuje mnoho spôsobov ako mäsko pripraviť. Stačí iba trošku fantázie a chutný obed je na svete.

NajLucka NajLucka    ·   27.5.2023

Morčacie soté s jazmínovou ryžou

Rýchly obed na stole. Kuracie alebo morčacie prsia sú u nás na obed celkom často. Orestované na oleji, vyprážané, pečené v rúre - existuje mnoho spôsobov ako mäsko pripraviť. Stačí iba trošku fantázie a chutný obed je na svete.

15 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
morčacie prsia
2 ks
cibuľa
podľa potreby
olej
100 g
hrášok z konzervy
100 g
kukurica z konzervy
100 g
tavený syr
1 lyžica
plnotučná horčica
1 lyžica
kečup
1 lyžička
soľ
1 lyžička
korenie
1 lyžička
červená sladká paprika
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
  1. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľku.
  2. Pridáme na rezančeky nakrájané morčacie mäso, osolíme, okoreníme a posypeme sladkou mletou paprikou.
  3. Mäsko necháme zatiahnuť, potom podlejeme vodou pridáme kečup a horčicu. Necháme pomaly variť na miernom ohni.
  4. Postupne pridáme tavený syr, ďalej hrášok aj kukuricu. Podľa chuti dosolíme.
  5. Podávame s kopčekom jazmínovej ryže s karí.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár