Pripravíme si suroviny. Droždie zmiešame s cukrom a vlažným mliekom v hrnčeku. Necháme vykysnúť na teplom mieste. Zmäknuté maslo vymiešame vareškou s práškovým cukrom, vanilkou a žĺtkami. Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku. Do misy dáme múku, soľ, pridáme vymiešané maslo, kvások a šľahačku. Všetko dobre rukou miešame na hladké cesto aspoň 5 minút a necháme vykysnúť na teplom mieste 45 min.
Tvaroh zmiešame s vajcom, cukrom, vanilkou, citr. kôrou a pridáme umyté hrozienka. Lekvár rozmiešame s rumom a ochutíme škoricou. Na mrveničku spracujeme spolu všetky suroviny.
Vykysnuté cesto znova premiesime a rozvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm. Nakrájame ho na štvorce (asi 25 ks).
Do stredu každého štvorca dáme lyžičku tvarohovej náplne a zabalíme. Štvorce vyformujeme do okrúhlych buchtičiek a ukladáme na plech tak, aby bol spoj cesta dole. Do stredu každého koláča urobíme jamku. Koláčiky potrieme rozšľahaným vajcom a naplníme lekvárovou náplňou.
Posypyme mrveničkou a necháme na teplom mieste 10 minút kysnúť. Pečieme v rúre predhriatej na teplotu 180 C asi 20 minút.
Ako od babičky. Koláčiky sú výborné, cesto je mäkké i druhý deň, ak vám z nich ostane :) Dobrú chuť.