NajRecept.sk Dezerty Koláče Môj vyskúšaný a overený recept na čokoládový turecký krémeš. Pripravte si top dezert na Veľkú noc.
Môj vyskúšaný a overený recept na čokoládový turecký krémeš. Pripravte si top dezert na Veľkú noc.
Môj vyskúšaný a overený recept na čokoládový turecký krémeš. Pripravte si top dezert na Veľkú noc.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Krémové dezerty sa často pripravujú na sviatky, či už veľkonočné alebo vianočné. U nás doma šľahačkové rezy nesmú chýbať na veľkonočnom stole, preto som vopred skúšala niečo nové, čo by mohlo potešiť mojich maškrtníkov doma a tento zákusok zožal neskutočný úspech. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   12.3.2024

Môj vyskúšaný a overený recept na čokoládový turecký krémeš. Pripravte si top dezert na Veľkú noc.

Krémové dezerty sa často pripravujú na sviatky, či už veľkonočné alebo vianočné. U nás doma šľahačkové rezy nesmú chýbať na veľkonočnom stole, preto som vopred skúšala niečo nové, čo by mohlo potešiť mojich maškrtníkov doma a tento zákusok zožal neskutočný úspech. Autor: Karambola

55 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

240 g
hladká múka
4 ks
vajce
90 ml
olej
90 ml
mlieko
80 g
kryštálový cukor
50 g
kakao
1 bal.
vanilkový cukor
1 bal.
prášok do pečiva

1. vrstva:

500 ml
smotana na šľahanie
3 lyžice
práškový cukor
150 g
mascarpone

2. vrstva:

2 bal.
prášková šľahačka
500 ml
mlieko
4 lyžice
práškový cukor
70 g
čokoláda

Vrch:

podľa potreby
strúhaná čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
55 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Postupne pridáme olej a mlieko. Na záver primiešame preosiatu zmes múky, prášku do pečiva a kakaa. 
  2. Pripravené cesto nanesieme na plech s papierom na pečenie a pekne uhladíme. Dáme piecť na 180 stupňov asi 20 minút. Upečené cesto dáme vychladnúť na mriežku. 
  3. Smotanu vyšľaháme s cukrom do tuhej šľahačky a postupne zašľaháme aj mascarpone. 
  4. Nanesieme na cesto a pekne uhladíme. 
  5. Na vrch vyšľaháme práškové šľahačky v mlieku s cukrom. Na záver pridáme rozpustenú čokoládu. Pridávame ju tak, že trochu vyšľahanej šľahačky dáme do čokolády a následne túto čokoládu s trochou šľahačky dáme do celej vyšľahanej šľahačky. Tak sa nám čokoláda nezrazí. 
  6. Pekne uhladíme a odložíme do chladničky najlepšie na celú noc. 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár