NajRecept.sk Cestá Pizza cesto Môj recept na vynikajúcu gazdovskú zemiakovú pizzu so slaninou a cibuľou.
Môj recept na vynikajúcu gazdovskú zemiakovú pizzu so slaninou a cibuľou.
Môj recept na vynikajúcu gazdovskú zemiakovú pizzu so slaninou a cibuľou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mishenka

Dnes vám prinášam môj vymazlený recept, ktorý moja rodina zbožňuje. Veď kto by nemal rád kombináciu zemiakového cesta a kyslej smotany s voňavým kôprom, slaninou a opečenou cibuľkou. To proste chceš!

Mishenka Mishenka    ·   11.9.2023

Môj recept na vynikajúcu gazdovskú zemiakovú pizzu so slaninou a cibuľou.

Dnes vám prinášam môj vymazlený recept, ktorý moja rodina zbožňuje. Veď kto by nemal rád kombináciu zemiakového cesta a kyslej smotany s voňavým kôprom, slaninou a opečenou cibuľkou. To proste chceš!

25 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
210 ml
mlieko
6 lyžíc
olivový olej
300 g
špaldová hladká múka
50 g
špaldová celozrnná múka
2 lyžičky
soľ
280 g
varené zemiaky
1/2 ks
droždie
1 a 1/2 lyžičky
med
250 g
kyslá smotana
4 strúčiky
cesnaku
trochu
soľ
120 g
tvrdý syr
podľa chuti
červená cibuľa
200 g
slanina
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
  1. Z mlieka, cukru a droždia si urobíme kvasok.
  2. Uvarené zemiaky postrúhame.
  3. Z kvásku, zemiakov a múky vymiesime cesto a necháme vykysnúť.
  4. Jemne vyvaľkáme. Keďže cesto je lepivé a redšie, ja to robím rovno na papieri na pečenie a ten potom celý prenesiem na pekáč.
  5. Kyslú smotanu zmiešame s prelisovaným cesnakom, kôprom a soľou a nanesieme na cesto.
  6. Cesto dozdobíme strúhaným syrom, slaninou a nakrájanou cibuľou.
  7. Pečieme cca 25 minut na 200 st. Pred podávaním ešte posypeme čerstvým kôprom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár