NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Môj recept na vianočné pečivo zo strojčeka. Zo všetkého pečiva, ktoré pečiem, mizne zo stola ako prvé.
Môj recept na vianočné pečivo zo strojčeka. Zo všetkého pečiva, ktoré pečiem, mizne zo stola ako prvé.
Môj recept na vianočné pečivo zo strojčeka. Zo všetkého pečiva, ktoré pečiem, mizne zo stola ako prvé.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: NajLucka

Ide o jedny z mojich najobľúbenejších vianočných koláčikov. Pripravujem ich v dvoch variantoch - jeden s kakaom a druhý bez neho, pričom kakao v tejto verzii nahrádzam múkou. Tieto koláčiky majú tú vlastnosť, že vždy ako prvé zmiznú z krabičky, keď ich pripravím. Keď ich pečiem bez kakaa, rada ich ponorím do tmavej čokolády, zatiaľ čo verziu s kakaom obalím v bielej čokoláde. Ich bohatá chuť a kontrastná poleva robí tieto koláčiky neodolateľnými pre všetkých, ktorí ich ochutnajú.

NajLucka NajLucka    ·   31.10.2023

Môj recept na vianočné pečivo zo strojčeka. Zo všetkého pečiva, ktoré pečiem, mizne zo stola ako prvé.

Ide o jedny z mojich najobľúbenejších vianočných koláčikov. Pripravujem ich v dvoch variantoch - jeden s kakaom a druhý bez neho, pričom kakao v tejto verzii nahrádzam múkou. Tieto koláčiky majú tú vlastnosť, že vždy ako prvé zmiznú z krabičky, keď ich pripravím. Keď ich pečiem bez kakaa, rada ich ponorím do tmavej čokolády, zatiaľ čo verziu s kakaom obalím v bielej čokoláde. Ich bohatá chuť a kontrastná poleva robí tieto koláčiky neodolateľnými pre všetkých, ktorí ich ochutnajú.

35 min
Čas prípravy
7 min
Čas varenia
Suroviny
90 g
práškový cukor
1 ks
vajce
40 g
kakao
140 g
hladká múka
100 g
maslo
na lepenie
marmeláda
na máčanie
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
7 min
Čas varenia
  1. Na prípravu týchto lahodných vianočných koláčikov najprv preosejeme hladkú múku a zmiešame ju s práškovým cukrom a kakaom v mise. Následne pridáme vajíčko a nakrájané maslo, ktoré by malo byť izbovej teploty. Potom starostlivo vypracujeme túto zmes do cesta, vytvarujeme ho do guličky a môžeme prejsť k ďalšiemu kroku.
  2. Hotové cesto starostlivo zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho odpočinúť v chladničke po dobu jednej hodiny. Týmto krokom zaistíme, že cesto získa ideálnu konzistenciu pre ďalšie spracovanie a po pečení naše vianočné koláčiky budú mať správnu textúru a chuť.
  3. Na prípravu koláčikov budeme používať strojček. Najprv pripravíme plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Potom s pomocou strojčeka vytvoríme cestom hady na plechu, ktoré následne nakrájame na rovnaké tyčinky. Tým vytvoríme krásne tvarované koláčiky, ktoré sú pripravené na pečenie.
  4. Hotové koláčiky vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme ich pri teplote 180 stupňov. Približne 7 minút pečenia by malo byť dostatočné, ale je dôležité sledovať ich, aby sa nepripiekli a dosiahli požadovaný stupeň prepečenia.
  5. Potom, čo sú koláčiky upečené, zlepíme ich marmeládou a následne ich ponoríme do rozpustenej čokolády. Týmto spôsobom dodáme našim koláčikom skvelú sladkú chuť a zaujímavú textúru.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár