NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Môj recept na obaľovaný karfiol plnený syrom doplnený o parádny trik, ako ušetriť čas pri obaľovaní.
Môj recept na obaľovaný karfiol plnený syrom doplnený o parádny trik, ako ušetriť čas pri obaľovaní.
Môj recept na obaľovaný karfiol plnený syrom doplnený o parádny trik, ako ušetriť čas pri obaľovaní.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Hlavne rýchlo a chutne. Áno, môže vás zmiasť, že o obaľovanom karfiole hovorím, že je to pripravené rýchlo, ale vyskúšala som spôsob, ktorý si obľúbite. Na obaľovanie používam uzatvárateľné dózy, do ktorých vložím suroviny na obalenie - múku alebo strúhanku a vkladám tam kúsky karfiolu - naraz viac. Nádobu uzavriem a stačí ňou pretrepať a obalené máte za pár sekúnd a nemusíte si špiniť ruky. Medzi karfiol zvyknem popichať aj pásiky syra. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   2.10.2023

Môj recept na obaľovaný karfiol plnený syrom doplnený o parádny trik, ako ušetriť čas pri obaľovaní.

Hlavne rýchlo a chutne. Áno, môže vás zmiasť, že o obaľovanom karfiole hovorím, že je to pripravené rýchlo, ale vyskúšala som spôsob, ktorý si obľúbite. Na obaľovanie používam uzatvárateľné dózy, do ktorých vložím suroviny na obalenie - múku alebo strúhanku a vkladám tam kúsky karfiolu - naraz viac. Nádobu uzavriem a stačí ňou pretrepať a obalené máte za pár sekúnd a nemusíte si špiniť ruky. Medzi karfiol zvyknem popichať aj pásiky syra. Autor: Karambola

20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
karfiol
tvrdý syr
vajce
hladká múka
strúhanka
soľ
čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Karfiol uvaríme v osolenej vode do polomäkka. 
  2. Necháme vychladnúť a následne medzi ružičky popicháme na "hranolky" nakrájaný tvrdý syr.
  3. Obalíme v klasickom trojobale - hladká múka, vajíčko a strúhanka. Do jednej uzatvárateľnej nádoby dáme múku a vložíme karfiol namáčaný vo vajíčku. Nádobu uzavrieme a zamiešame. Rovnako opakujeme so strúhankou. Tento spôsob vám ušetrí čas a karfiol bude rovnomerne obalený zo všetkých strán.
  4. Ja karfiol zapekám v rúre, ale môžete klasicky vypražiť na oleji v panvici.
  5. Podávala som s klasickou zemiakovou kašou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár