NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Punčové rezy Môj recept na najjednoduchší punčový rez aj pre začínajúce gazdinky.
Môj recept na najjednoduchší punčový rez aj pre začínajúce gazdinky.
Môj recept na najjednoduchší punčový rez aj pre začínajúce gazdinky.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mineralka

Zažite očarujúcu chuť týchto obľúbených punčových rezov, ktoré u nás doma pripravujeme veľmi často. Tento recept je zvládnuteľný aj pre začínajúce gazdinky, a to vďaka svojej rýchlosti a jednoduchosti. Pripravte si dokonalý dezert, ktorý poteší všetkých vašich blízkych a to bez zbytočného stresu a komplikácií. Navyše si môžete byť istí, že tento punčový rez sa stane hitom na každej oslave. Pripravte ho dnes a nechajte sa uniesť jeho neodolateľnou chuťou!

Mineralka Mineralka    ·   26.10.2023

Môj recept na najjednoduchší punčový rez aj pre začínajúce gazdinky.

Zažite očarujúcu chuť týchto obľúbených punčových rezov, ktoré u nás doma pripravujeme veľmi často. Tento recept je zvládnuteľný aj pre začínajúce gazdinky, a to vďaka svojej rýchlosti a jednoduchosti. Pripravte si dokonalý dezert, ktorý poteší všetkých vašich blízkych a to bez zbytočného stresu a komplikácií. Navyše si môžete byť istí, že tento punčový rez sa stane hitom na každej oslave. Pripravte ho dnes a nechajte sa uniesť jeho neodolateľnou chuťou!

40 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
4 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
250 g
maslo
1 bal.
smotana na šľahanie
1 ks
prášok do pečiva
300 g
polohrubej múky
na potretie
džem
potravinárska farba - červená
350 ml
voda
malinový sirup
rum alebo punčová aróma

Poleva:

100 g
cukor múčka
1 lyžica
horúca voda
1 lyžica
citrónová šťava
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Vajíčka šľaháme s cukrom do peny, následne pridávame rozpustené maslo, smotanu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Túto zmes rozdelíme na dve časti ak jednej z nich pridáme farbivo, aby získala žiadanú farbu.
  2. Plech vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme naň biele cesto. Na biele cesto nanesieme vrstvu ružového cesta a starostlivo ju vyhladíme. Celý koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre na teplote 180 stupňov, kým nedosiahne zlatistú farbu.
  3. Po upečení cesto zalejeme punčom, ktorý si pripravíme zmiešaním vody, sirupu a rumu alebo arómy.
  4. Povrch korpusu zalejeme polevou a ozdobíme čokoládou. Následne môžete korpus prekrojiť napoly a obe polovice zlepiť džemom.
  5. Na prípravu polevy zmiešame 100 gramov cukru múčka s 1 lyžicou horúcej vody a 1 lyžicou citrónovej šťavy. Postupne pridávame vodu a šťavu do cukru, kým nezískame hladkú polevu. Túto polevu následne nalejeme na koláč a necháme ju stuhnúť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár