NajRecept.sk Dezerty Koláče Môj overený recept na bomba jahodové rezy s piškótami a smotanovou čiapočkou
Môj overený recept na bomba jahodové rezy s piškótami a smotanovou čiapočkou
Môj overený recept na bomba jahodové rezy s piškótami a smotanovou čiapočkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Tento rok som sa podujala na samozber jahôd. Bolo ich naozaj neúrekom a ušlo sa mi dosť. Prvý tohtoročný jahodový zákusok, ktorý nieje príliš sladký, ale je hlavne osviežujúci. Milujem osviežujúce zákusky, po ktorých mi nieje ťažko na žalúdku. Jahody môžete samozrejme zameniť za akékoľvek ovocie, či už maliny, čučoriedky, ríbezle alebo dokonca aj za egreše. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   15.5.2024

Môj overený recept na bomba jahodové rezy s piškótami a smotanovou čiapočkou

Tento rok som sa podujala na samozber jahôd. Bolo ich naozaj neúrekom a ušlo sa mi dosť. Prvý tohtoročný jahodový zákusok, ktorý nieje príliš sladký, ale je hlavne osviežujúci. Milujem osviežujúce zákusky, po ktorých mi nieje ťažko na žalúdku. Jahody môžete samozrejme zameniť za akékoľvek ovocie, či už maliny, čučoriedky, ríbezle alebo dokonca aj za egreše. Autor: Karambola

35 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
80 g
práškový cukor
80 g
polohrubá múka
1/2 bal.
prášok do pečiva
podľa potreby
detské piškóty

Jahodová vrstva:

500 g
jahody
5 lyžíc
kryštálový cukor
100 g
kukuričný škrob
700 ml
voda

Vrch:

250 ml
smotana na šľahanie
400 g
kyslá smotana
2 bal.
vanilkový cukor
2 bal.
stužovač
na ozdobu
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
  1. Pripravíme si plech o veľkosti 30x40 cm, dno vyložíme papierom a môžeme sa pustiť do prípravy. 
  2. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny, postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  3. Pripravené cesto nanesieme na plech s papierom a urovnáme. Pečieme na 180 stupňov 15 minút. Po upečení cesto necháme vychladnúť a poukladáme okrúhle piškóty. 
  4. Jahody rozvaríme, pridáme cukor a vo vode rozmiešaný škrob. Uvaríme hustú hmotu, ktorú ešte horúcu nalejeme na poukladané piškóty. Necháme vychladnúť. 
  5. Smotanu na šľahanie vyšľaháme s cukrom podľa chuti do tuhej šľahačky. Pridáme kyslú smotanu a krátko prešľaháme. Ja som pridala ešte 2 stužovače, ale nemusia byť. 
  6. Pekne navrstvíme na jahodovú hmotu a vrch posypeme strúhanou čokoládou.
Komentáre k receptu
Teca Kovacik    ·   24.5.2024   ·   Odpovedať   ·  

Dnes jsem ho vyzkoušela, je vynikající 😊

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár