NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Linecké pečivo Môj najlepší recept na vianočné linecké srdiečka s krémovou náplňou a obľúbeným Mila keksom.
Môj najlepší recept na vianočné linecké srdiečka s krémovou náplňou a obľúbeným Mila keksom.
Môj najlepší recept na vianočné linecké srdiečka s krémovou náplňou a obľúbeným Mila keksom.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Jedna z najlepších vianočných dobrotiek. Určite vyskúšajte toto základné linecké pečivo naplnené Mila náplňou. Odporúčam všetkými desiatimi. Tá chuť keksíka Mila je naozaj veľmi lahodná v kombinácii s jemným lineckým cestom a tenkou vrstvou čokoládovej polevy. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   12.10.2023

Môj najlepší recept na vianočné linecké srdiečka s krémovou náplňou a obľúbeným Mila keksom.

Jedna z najlepších vianočných dobrotiek. Určite vyskúšajte toto základné linecké pečivo naplnené Mila náplňou. Odporúčam všetkými desiatimi. Tá chuť keksíka Mila je naozaj veľmi lahodná v kombinácii s jemným lineckým cestom a tenkou vrstvou čokoládovej polevy. Autor: Karambola

55 min
Čas prípravy
7 min
Čas varenia
Suroviny

Linecké cesto:

300 g
hladká múka
200 g
maslo
100 g
práškový cukor
1 ks
žĺtok

Náplň:

100 g
maslo
100 g
práškový cukor
100 g
Mila

Vrch:

50 g
čokoláda
2 lyžice
kokosový olej
Postup receptu
Vytlačiť
55 min
Čas prípravy
7 min
Čas varenia
  1. Všetky suroviny na cesto vypracujeme v jednotnú guličku, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky najmenej na 2 hodiny. Ja som cesto pripravovala večer a pracovala až na druhý deň. Ak nechávate cesto odležať cez noc, ráno si ho včas vyberte, nechajte pri izbovej teplote postáť aspoň hodinu alebo 2 hodiny a až tak môžete pracovať. 
  2. Cesto rozvaľkáme na tenší plát, z ktorého vykrojíme srdiečka a upečieme. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 7 minút - záleží na hrúbke vykrojených srdiečok. 
  3. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a pridáme na hrubom strúhadle nastrúhané keksy Mila. Náplň preložíme do cukrárskeho sáčku a nastriekame na vykrojené srdiečka a zlepujeme. 
  4. Necháme stuhnúť v chladničke a potom namočíme do čokolády, do ktorej sme pridali kokosový olej. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie a necháme zatuhnúť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár