NajRecept.sk Dezerty Koláče Mixované šup šup rezy s hrozienkami podľa starej tradičnej kuchárky.
Mixované šup šup rezy s hrozienkami podľa starej tradičnej kuchárky.
Recept Mixované šup šup rezy s hrozienkami podľa starej tradičnej kuchárky.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Môj manžel povedal, že koláč je výborný. Suseda zasa, že na ňu je príliš suchý. Niekomu sa tam zasa hodia nasekané orechy, niekomu iné sušené ovocie. Synovia si pochutnali a dokonca si vypýtali dupľu. To ma veľmi potešilo, pretože nie sú veľkými jedákmi sladkých koláčov. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   26.11.2024

Mixované šup šup rezy s hrozienkami podľa starej tradičnej kuchárky.

Môj manžel povedal, že koláč je výborný. Suseda zasa, že na ňu je príliš suchý. Niekomu sa tam zasa hodia nasekané orechy, niekomu iné sušené ovocie. Synovia si pochutnali a dokonca si vypýtali dupľu. To ma veľmi potešilo, pretože nie sú veľkými jedákmi sladkých koláčov. Autor: Karambola

30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
3 ks
vajce
150 g
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
150 g
jahodový džem
2 lyžice
kakao
100 g
maslo
200 ml
mlieko
250 g
hrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva
70 g
mleté vlašské orechy
50 g
hrozienka
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Tieto šup šup rezy sú skutočne rýchle. Jednotlivé ingrediencie stačí dôkladne vymiešať a následne dať piecť. Dezert perfektne ochucuje jahodový džem, ktorý však môžete zameniť za akýkoľvek iný podľa vašich predstáv.

  1. Do stolového mixéra dáme vajíčka, práškový a vanilkový cukor, jahodový džem, kakao a rozpustené a vychladnuté maslo. Mixujeme asi 5 minút, potom prilejeme mlieko izbovej teploty, pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva, mleté orechy a premixujeme.
  2. Nakoniec už len ručne primiešame hrozienka a pripravené cesto nalejeme na plech s papierom na pečenie.
  3. Vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov pečieme asi 20 minút – sledujeme.

Hotový koláč po upečení poprášime práškovým cukrom. Ideálny je na raňajky, ako rýchla desiata alebo sladká bodka za obedom

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár