NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Milka cheesecake.
Milka cheesecake.
Recept Milka cheesecake.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Jemný, sladký a veľmi rýchly. Tento Milka cheesecake si zamilujete hneď po prvom ochutnaní. V kombinácii s ovocím je svieži a vhodný na bežné dni aj oslavy. Mne sa zjedol takmer okamžite po tom, ako som ho naservírovala. Určite ho preto vyskúšajte. Budete mať úspech. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   13.4.2025

Milka cheesecake.

Jemný, sladký a veľmi rýchly. Tento Milka cheesecake si zamilujete hneď po prvom ochutnaní. V kombinácii s ovocím je svieži a vhodný na bežné dni aj oslavy. Mne sa zjedol takmer okamžite po tom, ako som ho naservírovala. Určite ho preto vyskúšajte. Budete mať úspech. Autor: Karambola

35 min
Čas prípravy
62 min
Čas varenia
Suroviny

Základ:

150 g
maslové sušienky
70 g
maslo

Vnútro:

500 g
mascarpone
250 g
jemný tvaroh
3 ks
vajce
200 g
kyslá smotana
4 lyžice
práškový cukor
2 bal.
vanilkový cukor
100 g
biela čokoláda

Ďalej:

100 g
Milka čokoláda
150 g
Milka nátierka

Na ozdobu:

podľa chuti
ovocie
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
62 min
Čas varenia

Milka cheesecake je stávkou na istotu, ak chcete chutný, svieži a dobrý dezert, ktorý bude chutiť každému členovi rodiny či hosťovi. Jeho príprava nie je vôbec náročná, pričom ku koncu ho môžete ozdobiť akýmkoľvek ovocím podľa svojej chuti. Ja som zvolila jahody.

  1. Maslové sušienky rozmixujeme na prášok a zalejeme ich roztopeným maslom. Všetko spolu premiešame a navrstvíme na dno tortovej formy, ktoré sme vyložili papierom na pečenie. Ja používam priemer 24 cm, ale môžete použiť aj väčší (cheesecake bude nižší), prípadne menší (cheesecake bude vyšší). 
  2. Rúru vyhrejeme na 160 stupňov a sušienkový základ dáme piecť na 7 minút. Potom formu so základom vyberieme a necháme vychladnúť. 
  3. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme ju mierne vychladnúť. Mascarpone, tvaroh, kyslú smotanu, celé vajíčka, práškový a vanilkový cukor vyšľaháme na nízkych otáčkach. Šľaháme len dovtedy, kým hmotu nespojíme. Následne pridáme mierne vychladnutú rozpustenú bielu čokoládu. Náplň nešľaháme príliš dlho, aby nám počas pečenia cheesecake nepopraskal.
  4. Takto pripravenú náplň nanesieme na predpečený sušienkový základ. Do náplne pozatláčame na kocky nalámanú Milka čokoládu. 
  5. Cheesecake vložíme do rúry. Na dno rúry položíme menší plech na pečenie, do ktorého sme naliali vodu a pečieme 55 minút pri teplote 160 stupňov. 
  6. Po upečení vyberieme plech s vodou a cheesecake necháme vo vnútri rúry chladnúť asi 1 hodinu. Dvierka mierne pootvoríme. Po hodine cheesecake vyberieme a necháme ho na studenom mieste úplne vychladnúť. Ak sa vám trasie vnútro, nezúfajte. Chladnutím sa cheesecake stiahne a bude tuhý. 
  7. Vrch polejeme rozpustenou Milka nátierkou (ja ohrievam v hrnci na úplne najnižšom stupni, vy môžete zvoliť aj mikrovlnku). Ozdobíme podľa vlastnej fantázie a nakrájame na kúsky.

Cheesecake je dokonalo jemný a na stole sa bude krásne vynímať. Aby vám vydržal čo najdlhšie, skladujte ho v chladničke. Máte chuť na cheesecake, no nechce sa vám ho piecť? Vyskúšajte recept na tento nepečený extra čokoládový s malinami.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár