NajRecept.sk Dezerty Koláče Miliónový karamelový krém s jemnou chuťou kávy. Výborný do zákuskov a vianočného pečiva
Miliónový karamelový krém s jemnou chuťou kávy. Výborný do zákuskov a vianočného pečiva
Recept Miliónový karamelový krém s jemnou chuťou kávy. Výborný do zákuskov a vianočného pečiva
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jaja79

Fantastický krém na plnenie vianočného pečiva, na zdobenie torty alebo aj do zákuskov. Vhodné je použiť vanilkový puding, aby bol krém jemný, ale vyskúšala som to už aj s karamelovým, ktorý ešte dodal poriadnu karamelovú chuť. Určite skúste aj na naplnenie lineckého pečiva. Autor: Jaja

Jaja79    ·   19.11.2024

Miliónový karamelový krém s jemnou chuťou kávy. Výborný do zákuskov a vianočného pečiva

Fantastický krém na plnenie vianočného pečiva, na zdobenie torty alebo aj do zákuskov. Vhodné je použiť vanilkový puding, aby bol krém jemný, ale vyskúšala som to už aj s karamelovým, ktorý ešte dodal poriadnu karamelovú chuť. Určite skúste aj na naplnenie lineckého pečiva. Autor: Jaja

25 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny
100 g
kryštálový cukor
200 ml
uvarená káva
50 ml
voda
1 bal.
vanilkový puding
250 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia

Mať v zásobe recept na dobrý krém nie je nikdy na škodu. A platí to dvojnásobne, keď je tak chutný ako tento karamelový, ktorý je vhodný do rôznych zákuskov vrátane rezov a rolád. Dokonca perfektne vynikne aj vo vianočných koláčikoch, ako sú linecké.

  1. Najskôr si uvaríme instantnú kávu. Ja robievam z troch lyžičiek, aby bol krém výraznejší, ale ak máte radi chuť jemnej kávy, uverte ju z menšej dávky. Necháme vychladnúť. 
  2. Kryštálový cukor nasypeme do hrnca a necháme upáliť karamel. Následne pridáme kávu a miešaním celú hmotu spojíme.
  3. Do misky nalejeme vodu, pridáme pudingový prášok, necháme ho v nej rozpustiť a pridáme k rozpustenému karamelu s kávou. Miešame, aby sme nemali žiadnu hrudku a odstavíme. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. 
  4. Maslo vyšľaháme pomocou mixéra do peny a postupne zašľaháme vychladnutý karamel s kávou a pudingom. Šľaháme dovtedy, kým nezískame hladký krém.

Pri príprave dávame pozor na to, aby mali suroviny rovnakú teplotu. V inom prípade by sa nám mohol krém zraziť alebo by sa maslo nemuselo pri šľahaní roztopiť.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár