NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Migas, tradičné roľnícke jedlo chudobných španielov.
Migas, tradičné roľnícke jedlo chudobných španielov.
Recept Migas, tradičné roľnícke jedlo chudobných španielov.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: NajLucka

Migas je tradičné španielske jedlo, ktoré má svoj pôvod v pokrme jednoduchých ľudí, ale postupom času sa stalo obľúbeným aj v modernej kuchyni. Hlavnou ingredienciou sú omrvinky alebo malé kúsky chleba, často opekané a podávané v kombinácii s chorizom alebo slaninou. Pôvodne bolo Migas pripravované ako raňajky zo včerajšieho chleba, dnes je často podávané ako obed alebo večera v mnohých španielskych reštauráciách. Slovo "Migas" znamená v angličtine "omrvinky", čo odkazuje na hlavnú súčasť tohto jedla. Tento pokrm má významné miesto v španielskej aj portugalskej kulinárskej tradícii.

NajLucka NajLucka    ·   6.1.2024

Migas, tradičné roľnícke jedlo chudobných španielov.

Migas je tradičné španielske jedlo, ktoré má svoj pôvod v pokrme jednoduchých ľudí, ale postupom času sa stalo obľúbeným aj v modernej kuchyni. Hlavnou ingredienciou sú omrvinky alebo malé kúsky chleba, často opekané a podávané v kombinácii s chorizom alebo slaninou. Pôvodne bolo Migas pripravované ako raňajky zo včerajšieho chleba, dnes je často podávané ako obed alebo večera v mnohých španielskych reštauráciách. Slovo "Migas" znamená v angličtine "omrvinky", čo odkazuje na hlavnú súčasť tohto jedla. Tento pokrm má významné miesto v španielskej aj portugalskej kulinárskej tradícii.

10 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny
4-6 krajcov
starší chlieb
1 ks
cibuľa
1/2 ks
pór
3 ks
farebné papriky
100 g
anglická slanina
podľa chuti
soľ, korenie, karí, čili
podľa potreby
olej
podľa chuti
cesnak
Postup receptu
Vytlačiť
10 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
  1. Začnite prípravu tým, že na panvici osmažíte cibuľu. Potom pridajte najemno nakrájaný cesnak, pór, rôznofarebné papriky a slaninu. Zmes dochuťte podľa vlastného vkusu a opekajte, pokiaľ zelenina nie je dostatočne mäkká.
  2. Na inej panvici rozohrejte olej a opečte na ňom chlieb nakrájaný na malé kocky. Chlieb opečte, kým nebude zlatistý a chrumkavý. Následne zmiešajte opečený chlieb s predtým pripravenou zmesou. Tento krok zaisťuje, že chlieb získa príjemnú chrumkavosť, čo je dôležitý prvok celkovej chuti a textúry pokrmu.
  3. Toto jedlo je ekonomické, rýchle na prípravu a veľmi chutné. Je skvelým riešením na využitie zvyšného chleba, ktorý sa nám občas doma nahromadí. Ponúka praktický spôsob, ako neplytvať potravinami a zároveň si vychutnať lahodné jedlo.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár