NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Meteník - slovenská pizza s kyslou kapustou a slaninou
Meteník - slovenská pizza s kyslou kapustou a slaninou
Recept Meteník - slovenská pizza s kyslou kapustou a slaninou
Foto: sulong

Vynikajúca placka s kyslou kapustou a cesnakovou príchuťou. Niekde na Slovensku, veľmi dávno, keď sme boli na výlete, sme jedli toto skvelé jedlo. Už si presne nepamätám kde, ale dobre, že som si vypýtala recept, ktorý som hneď doma skúšala pripravovať a robievam ho dodnes. Je to taká obdoba pizze, ale oveľa lepšia. Aspoň nám doma to chutí viac než pizza. A tá chrumkavá slaninka na vrchu je topka.

sulong sulong    ·   10.10.2020

Meteník - slovenská pizza s kyslou kapustou a slaninou

Vynikajúca placka s kyslou kapustou a cesnakovou príchuťou. Niekde na Slovensku, veľmi dávno, keď sme boli na výlete, sme jedli toto skvelé jedlo. Už si presne nepamätám kde, ale dobre, že som si vypýtala recept, ktorý som hneď doma skúšala pripravovať a robievam ho dodnes. Je to taká obdoba pizze, ale oveľa lepšia. Aspoň nám doma to chutí viac než pizza. A tá chrumkavá slaninka na vrchu je topka.

Suroviny

Cesto:

300 g
kyslá kapusta
300 g
polohrubá múka
300 ml
mlieko
1 ks
vajce
1 ks
droždie
soľ
rasca
slanina

Pasta:

3-4 strúčiky
cesnak
4 lyžice
olej
1 lyžica
voda
1 lyžička
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kapusta nakrájať na menšie kúsky.
  2. V mlieku rozmiešať droždie, pridať múku, vajce, soľ, kyslú kapustu, rascu, všetko spolu zmiešať.
  3. Vyliať na vymastený plech a na to podávať slaninu na kocky.
  4. Dáme piecť na 230 stupňov a asi 15 minút.
  5. Pretlačíme cesnak do mištičky, k tomu pridáme olej, vodu a soľ, všetko spolu zmiešať.
  6. Když je upečený ještě teplý potřeme česnekovou pastou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár