NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Medvedie labky
Medvedie labky
Recept Medvedie labky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Tradičné vianočné pečivo. Klasické cesto doplnené čokoládou a ešte aj na vrchu vynikajúca sladká čokoláda. Zdobila som aj bielou čokoládou, tvorila tzv. Pazúry :) myslím, že sa úplne vydarili. Nechajte sa inšpirovať týmto vianočným pečivom :) Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   28.9.2020

Medvedie labky

Tradičné vianočné pečivo. Klasické cesto doplnené čokoládou a ešte aj na vrchu vynikajúca sladká čokoláda. Zdobila som aj bielou čokoládou, tvorila tzv. Pazúry :) myslím, že sa úplne vydarili. Nechajte sa inšpirovať týmto vianočným pečivom :) Autor: Triniti

40 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Budeme potrebovať (cca 50 ks):

50 g
čokoláda na varenie
2 lyžice
smotana
trošku
muškátový oriešok
200 g
maslo
100 g
práškový cukor
150 g
mleté mandle
300 g
hladká múka

Na zdobenie:

200 g
horká čokoláda
100 g
maslo
4 - 5 lyžíc
olej
50 g
biela čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
  1. K čokoláde si pridáme smotanu a necháme ju rozpustiť. Pridáme nastrúhaný muškátový oriešok a premiešame.
  2. Maslo s cukrom vymiešame do hladkej peny, pridáme čokoládovú zmes, múku, mandle a vymiešame hladké cesto. Cesto si necháme odstáť v chladničke minimálne pol hodinu.
  3. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a pripravíme si formičky. Formičky vymastíme maslom a plníme ich pripraveným cestom.
  4. Pečieme ich cca 15 minút. Keď máme labky upečené, necháme ich vo formičkách vychladnúť a následne ich chladné vyberieme z formičky.
  5. Na zdobenie môžeme použiť iba práškový cukor alebo môžeme ich obaliť v čokoládovej poleve (maslo s horkou čokoládou rozpustíme nad parou a pridáme olej). Bielou čokoládou dozdobíme pazúriky. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár