NajRecept.sk Dezerty Múčniky Medové rezy s kyslou smotanou
Medové rezy s kyslou smotanou
Recept Medové rezy s kyslou smotanou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Takže som mala asi tak tri možnosti. Buďto sa zo žiaľu opiť do nemoty, alebo vykričať svoj nahromadený hnev z okna, alebo si proste obaliť nervy poriadnou dávkou niečoho sladkého... Čo myslíte, čo vyhralo? Samozrejme, že som upiekla niečo sladké, aby som nevyšla z cviku. Tentoraz to boli sladké medové rezy s kyslou smotanou. Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   11.3.2021

Medové rezy s kyslou smotanou

Takže som mala asi tak tri možnosti. Buďto sa zo žiaľu opiť do nemoty, alebo vykričať svoj nahromadený hnev z okna, alebo si proste obaliť nervy poriadnou dávkou niečoho sladkého... Čo myslíte, čo vyhralo? Samozrejme, že som upiekla niečo sladké, aby som nevyšla z cviku. Tentoraz to boli sladké medové rezy s kyslou smotanou. Autor: Danka

Suroviny

Cesto:

190 g
maslo
3 lyžice
med
3 ks
vajce
250 g
kryštálový cukor
2 lyžičky
jedlá sóda
cca 650 g
hladká múka

Krém:

6 kelímkov
kyslá smotana
250 g
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový alebo smotanový puding bez varenia Olé od dr. Oetkera
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Maslo s medom nechať roztopiť v kastróliku. Nad parou vyšľahať metličkou celé vajcia s cukrom a tenkým pramienkom prišľahávať rozpustenú medovú zmes.
  2. Potom sňať zo zdroja tepla, pridať sódu a po častiach pridávať múku, kým nie je cesto hladké. Vyklopiť na pomúčenú pracovnú plochu a teraz už len rukami zapracovať do cesta toľko múky, aby bolo pevné, ale pritom tvárne.
  3. Rozdeliť na 4 rovnako veľké časti, každú zvlášť dotenka vyvaľkať a preniesť pomocou valčeka na papier na pečenie. Piecť na obrátenom plechu cca 5-7 minutiek na 170 stupňov dozlatista (pozor, neprepiecť, inak budú placky tvrdé a budú sa lámať).
  4. Hotové pláty orezať všetky na jeden rozmer, odrezky nevyhadzovať, rozdrolit do misky (poslúži ako posyp navrch múčnika), premazať krémom a poskladať na seba. Vršok ľahko pomazať a posypať omrvinkami.
  5. Hotové necháme v chladničke do druhého dňa odležať.
  6. Krém:
    Všetko vyšľahať ručným elektrickým šľahačom dohladka.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár