NajRecept.sk Zavaraniny Džemy a marmelády Mate veľa jabĺk a sliviek? Pripravte si najlepší džem. Palacinky a koláče s ním budú chutiť neodolateľne.
Mate veľa jabĺk a sliviek? Pripravte si najlepší džem. Palacinky a koláče s ním budú chutiť neodolateľne.
Recept Mate veľa jabĺk a sliviek? Pripravte si najlepší džem. Palacinky a koláče s ním budú chutiť neodolateľne.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Anna Luptáková

Mala som doma veľa jabĺk a sliviek, tak som sa tento rok rozhodla pre vynikajúci jablkovo-slivkový džem. Hotový bol za chvíľku a už netrpezlivo čakám, kým ho budem môcť použiť v nejakom koláči. Autor: Anna Luptáková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   10.9.2024

Mate veľa jabĺk a sliviek? Pripravte si najlepší džem. Palacinky a koláče s ním budú chutiť neodolateľne.

Mala som doma veľa jabĺk a sliviek, tak som sa tento rok rozhodla pre vynikajúci jablkovo-slivkový džem. Hotový bol za chvíľku a už netrpezlivo čakám, kým ho budem môcť použiť v nejakom koláči. Autor: Anna Luptáková

30 min
Čas prípravy
90 min
Čas varenia
Suroviny
4 kg
jablko
2 kg
slivky
1 l
voda
1 kg
cukor
podľa chuti
vanilka
podľa chuti
škorica
1 ks
citrón
8 ks
klinčeky
podľa chuti
rumová aróma
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
90 min
Čas varenia

Jablkovo-slivkový džem je výborný do palaciniek, dezertov aj rôznych koláčov. Má príjemnú sladkú chuť a skvelú konzistenciu, vďaka čomu sa s ním pri pečení veľmi dobre pracuje.

  1. Jablká a slivky očistíme a nakrájame. Vložíme do hrnca, zalejeme vodou a približne polhodinu varíme.
  2. Uvarené ovocie rozmixujeme, pridáme cukor, vanilku, škoricu, klinčeky, trochu rumovej arómy a očistený a na plátky nakrájaný citrón.
  3. Džem varíme približne hodinu. Potom z neho vyberieme klinčeky aj citrón, nalejeme ho do pohárov, obrátime hore dnom a necháme vychladnúť.
  4. Vychladnuté poháre odložíme na chladné a tmavé miesto. Ideálne do pivnice alebo komory.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár