NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Mäso z daniela z pomalého hrnca so šťuchanými zemiakmi.
Mäso z daniela z pomalého hrnca so šťuchanými zemiakmi.
Recept Mäso z daniela z pomalého hrnca so šťuchanými zemiakmi.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

„Tento recept si zapamätaj! Toto mi budeš variť, keď budem starý a bez zubov,“ hovorí mi otec a po dnešnom vydarenom obede si hladká brucho. „To mäso je dokonale krehké. A ty si sa bála, že ho nezvládneš uvariť.“ Keď mi pred pár mesiacmi povedal, že má možnosť zohnať zverinu, chcela som z toho vycúvať, pretože som ju nikdy nepripravovala. Nechala som sa ale presvedčiť a od tej doby sme mali mäso z daniela na rôzne spôsoby už veľakrát. Tento je najjednoduchší a môžem povedať, že aj najvydarenejší.

Danula Vašíčková    ·   9.10.2024

Mäso z daniela z pomalého hrnca so šťuchanými zemiakmi.

„Tento recept si zapamätaj! Toto mi budeš variť, keď budem starý a bez zubov,“ hovorí mi otec a po dnešnom vydarenom obede si hladká brucho. „To mäso je dokonale krehké. A ty si sa bála, že ho nezvládneš uvariť.“ Keď mi pred pár mesiacmi povedal, že má možnosť zohnať zverinu, chcela som z toho vycúvať, pretože som ju nikdy nepripravovala. Nechala som sa ale presvedčiť a od tej doby sme mali mäso z daniela na rôzne spôsoby už veľakrát. Tento je najjednoduchší a môžem povedať, že aj najvydarenejší.

45 min
Čas prípravy
300 min
Čas varenia
Suroviny

Mäso:

cca 1300 g
mäso z daniela (ja som použila stehno)
1 ks
stredne veľká cibuľa (nadrobno)
2 lyžičky
mleté čierne korenie
2 lyžičky
soľ
500 ml
mäsový vývar
podľa potreby
olej
podľa potreby
hotová svetlá zápražka
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
300 min
Čas varenia

Mäso z daniela môžete podávať s rôznymi prílohami. U nás sa osvedčili šťuchané zemiaky, no vhodné sú aj tie varené alebo pečené.

  1. Mäso umyjeme a zbavíme tuku. Zo všetkých strán ho dôkladne osolíme a okoreníme mletým korením. Sprudka orestujeme v panvici a preložíme do pomalého hrnca.
  2. Do výpeku dáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme, kým nebude mať zlatohnedú farbu. Potom zalejeme vývarom, necháme „odvariť“ a vlejeme k mäsu. Hrniec priklopíme a necháme variť na vyššom stupni asi 4 hodiny.
  3. Mäkké mäso vytiahneme, šťavu precedíme do hrnca, zahustíme trochou hotovej zápražky a ešte zľahka povaríme.
  4. Mäso vrátime späť do hrnca (teda v prípade, že máme keramický, ktorý môžeme vložiť do rúry, v opačnom prípade ho dáme do klasického pekáča) a dopečieme mierne podliate v rúre.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár