NajRecept.sk Pečivo Pagáče Maslové pagáče
Maslové pagáče
Recept Maslové pagáče
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jaja79

Jemné zemiakové cesto a neodolateľná chuť. Vynikajúce maslové pagáče zo zemiakového cesta. Mňam! Autor: Jaja

Jaja79    ·   1.2.2015

Maslové pagáče

Jemné zemiakové cesto a neodolateľná chuť. Vynikajúce maslové pagáče zo zemiakového cesta. Mňam! Autor: Jaja

40 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
800 g
polohrubá múka
1 ks
vajce
1 lyžička
soľ
50 g
čerstvé droždie
100 ml
slnečnicový olej
300 g
varené zemiaky
250 g
maslo
300 ml
mlieko
1 lyžička
kryštálový cukor
1 ks
na potretie%vajce
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
  1. Droždie si pridáme do mlieka, pridáme i kryštálový cukor a 1 lyžicu múky. Necháme si túto hmotu nakysnúť - pripravíme si kvások.
  2. Uvarené zemiaky si očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme múku, mäkké maslo, vajíčko, soľ, olej, pripravený kvások a spracujeme hladké cesto. Necháme na teplom mieste nakysnúť cca 30 minút.
  3. Následne cesto rozvaľkáme a preložíme na polovicu - znovu necháme na 30 minút nakysnúť. Opakujeme to 2x.
  4. Keď nám cesto poslednýkrát nakysne, vykrajujeme si z neho kolieska a vrch si ozdobíme mriežkou (mriežka na zemiaky pri príprave zemiakového šalátu). Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov pekne do zlata, asi 25 minút. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár