Nadýchané, jemné a chutné maslové šišky. Pár dní dozadu som vyskúšala tento recept, keď som deťom pripravovala večeru. Navrch šišiek som pridala černicový džem a posypala ich trochou práškového cukru. Všetkým chutili. Vyskúšajte aj vy. Autor: Karambola
Nadýchané, jemné a chutné maslové šišky. Pár dní dozadu som vyskúšala tento recept, keď som deťom pripravovala večeru. Navrch šišiek som pridala černicový džem a posypala ich trochou práškového cukru. Všetkým chutili. Vyskúšajte aj vy. Autor: Karambola
U nás sa šišky robia pravidelne počas roka. Nevynechávame ich ani počas fašiangov, kedy sa na stole objavujú aj s ďalšími chutnými jedlami. Medzi ne patria napríklad fánky, ktoré pripravujem podľa tohto receptu.
Kysnuté vyprážané šišky sú najlepšie v deň prípravy. Preto ich hneď servírujte. Spolu s tými klasickými si však môžete pripraviť aj o niečo zdravší variant – šišky pečené v rúre. Tie sú nadýchané ako pierko aj bez smaženia.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste