NajRecept.sk Zdravé recepty Medvedí cesnak Maslo s medvedím cesnakom a bylinkovou soľou (do mrazničky)
Maslo s medvedím cesnakom a bylinkovou soľou (do mrazničky)
Recept Maslo s medvedím cesnakom a bylinkovou soľou (do mrazničky)
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Vaření a pečení s radostí

Už minulý rok som premýšľala pri tak veľkej sledovanosti receptov na internete, že sa aj ja pustím do prípravy domáceho ochuteného masla. Samozrejme nie celkom domáceho – maslo som kúpila v obchode, pripraviť ho zo smotany by zabralo priveľa času, a toho som až tak veľa nemala. Pridala som medvedí cesnak, ktorý som si vopred rozmixovala na kašu. Je vynikajúci :)

NajLucka NajLucka    ·   24.3.2025

Maslo s medvedím cesnakom a bylinkovou soľou (do mrazničky)

Už minulý rok som premýšľala pri tak veľkej sledovanosti receptov na internete, že sa aj ja pustím do prípravy domáceho ochuteného masla. Samozrejme nie celkom domáceho – maslo som kúpila v obchode, pripraviť ho zo smotany by zabralo priveľa času, a toho som až tak veľa nemala. Pridala som medvedí cesnak, ktorý som si vopred rozmixovala na kašu. Je vynikajúci :)

Suroviny
250 g
maslo
60 g
medvedí cesnak
1/2 ČL
soľ
Postup receptu
Vytlačiť

Ochutené maslo je skvelou potravinou, ktorá by nemala chýbať v žiadnej chladničke. Má široké použitie, pričom jeho príprava nie je vôbec náročná. Mne to trvalo len zopár minút.

  1. Do mixéra dáme (môžeme aj ručne v miske premiešať) 250 g zmäknutého masla a asi 60 g medvedieho cesnaku, pridáme 1/2 lyžičky bylinkovej soli a krátko rozmixujeme (môžeme dochutiť).
  2. Hotovú zmes môžeme zabaliť do celofánu, do tvaru valčeka, nechať v chladničke stuhnúť a potom nakrájať na centimetrové kolieska, ktoré sa dajú uchovávať v mrazničke.
  3. Bylinkové maslo je skvelé napríklad na hrianky alebo na krajec chrumkavého čerstvého chleba. Bude ozdobou poriadneho steaku, ale rovnako výborne dochutí grilované ryby.
  4. Zmrazené kúsky masla môžeme pridať napríklad pod dusené mäso alebo pod miešané vajíčka.

Ak by ste náhodou mali medvedieho cesnaku viac, prečítajte si tento článok, v ktorom nájdete praktické tipy, ako ho skladovať a do akých ďalších receptov sa hodí.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár