NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Maškrta veveričky obalená v čokoláde a kokose
Maškrta veveričky obalená v čokoláde a kokose
Recept Maškrta veveričky obalená v čokoláde a kokose
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Petra H

Maškrta veveričky plnená marhuľovou marmeládou, obalená v čokoláde a kokose. Jemné a krehké pečivo a k nemu káva alebo čaj. Autor: Petra

Petra H Petra H    ·   30.9.2020

Maškrta veveričky obalená v čokoláde a kokose

Maškrta veveričky plnená marhuľovou marmeládou, obalená v čokoláde a kokose. Jemné a krehké pečivo a k nemu káva alebo čaj. Autor: Petra

30 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
Suroviny

Budeme potrebovať:

250 g
margarín alebo maslo
250 g
práškový cukor
2 bal.
vanilkový cukor
1 bal.
prášok do pečiva
500 g
hladká múka

Ďalej budeme potrebovať:

100 g
čokoláda na varenie
100 ml
mlieko
2 lyžice
olej
na lepenie
marhuľový džem
na obalenie
kokos
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
  1. Margarín alebo maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Dbáme na to, aby bolo maslo alebo margarín izbovej teploty - vtedy sa dokonale spojí s cukrom a získame krásne nadýchanú penu.
  2. Postupne pridáme preosiatu múku spolu s práškom do pečiva a spracujeme hladké cesto, z ktorého pomocou dvoch malých lyžičiek vytvarujeme tvary, ktoré sa podobajú mandli.
  3. Ukladáme ich na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 120 stupňov 60 minút. Ak sa vám tvary nedarí robiť pomocou lyžičky, môžete ich tvarovať aj rukami.
  4. Upečené sušienky lepíme marmeládou a polovicu (širšiu časť) obalíme v čokoláde a kokose.
  5. Čokoládová glazúra:
    Čokoládu nalámeme na menšie kusy, ktoré zalejeme mliekom a na miernom ohni necháme rozpustiť. Do rozpustenej čokolády, ktorá sa spojila s mliekom pridáme olej a dostaneme krásne pevnú, lesklú a hustú glazúru, ako keby sme použili smotanu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár