NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Marlenka bez salka a z jedného cesta, takže nenáročná na prípravu a suroviny.
Marlenka bez salka a z jedného cesta, takže nenáročná na prípravu a suroviny.
Recept Marlenka bez salka a z jedného cesta, takže nenáročná na prípravu a suroviny.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Zuzana Karvaiova

Skúšala som na marlenku dva recepty ale tento vyhral. Sladké voňavé medové pláty prekladané jemným krémom – to je marlenka, ktorú poznajú všetci. Recept na túto verziu je veľmi ľahký. Upečie sa len jeden plát cesta a krém sa robí bez salka, čiže zákusok na konci nie je taký presladený. Autor: Zuzana Karvaiova

Naďa Černá Naďa Černá    ·   17.8.2024

Marlenka bez salka a z jedného cesta, takže nenáročná na prípravu a suroviny.

Skúšala som na marlenku dva recepty ale tento vyhral. Sladké voňavé medové pláty prekladané jemným krémom – to je marlenka, ktorú poznajú všetci. Recept na túto verziu je veľmi ľahký. Upečie sa len jeden plát cesta a krém sa robí bez salka, čiže zákusok na konci nie je taký presladený. Autor: Zuzana Karvaiova

25 min
Čas prípravy
13 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

160 g
maslo
180 g
med
1 a 1/2 lyžičky
jedlá sóda
4 ks
vajce
štipka
soľ
150 g
práškový cukor
250 g
polohrubá múka

Krém:

700 g
kyslá smotana
150 g
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
šľahačková smotana 33%
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
13 min
Čas varenia
  1. Roztopíme si maslo, pridáme med a sódu bikarbónu a asi 2 minúty miešame, kým sa hmota zväčší a zhnedne.
  2. Odstavíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
  3. Vajíčka a cukor vyšľaháme do peny, pridáme medovú zmes a na koniec múku.
  4. Vylejeme do papierom vystlaného pekáča o priemere 40×32 a pečieme pri 180°C 12-13 minút. Treba dávať pozor , pretože cesto je veľmi rýchlo upečené.
  5. Medový plát necháme vychladnúť a zrežeme okraje.
  6. Prekrojíme na polovicu a tie prerežeme na ďalšie dve časti, dostaneme teda 4ks medových plátov.
  7. Pripravíme si plnku zmiešaním smotany a cukrov a pridaním vyšľahanej šľahačkovej smotany.
  8. Plnku natrieme na pláty a okraje, ktoré sme pôvodne orezali z plátov, rozdrvíme a posypeme tým okraje a vrch zákusku.
  9. Nakoniec koláč polejeme čokoládou a necháme stuhnúť. Po nakrájaní nám vyjde 15 väčších kúskov
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár