NajRecept.sk Grilovanie a BBQ Grilované mäso Marinovaný kurací steak a kuskus
Marinovaný kurací steak a kuskus
Recept Marinovaný kurací steak a kuskus
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Pečené, varené s Ivou

Kuracie prsia urobené ako steaky. Vynikajúce, šťavnaté, marinované mäso v sójovej omáčke s grilovacím korením a cesnakom. Mňamka!

NajLucka NajLucka    ·   28.7.2021

Marinovaný kurací steak a kuskus

Kuracie prsia urobené ako steaky. Vynikajúce, šťavnaté, marinované mäso v sójovej omáčke s grilovacím korením a cesnakom. Mňamka!

Suroviny

Pre 4 osoby potrebujeme:

4 ks
kurací steak (kuracie prsia)
olej

Na marinádu:

3 lyžice
olej
1 lyžica
grilovacie korenie alebo korenie steak
2 lyžice
sójová omáčka
2-3 strúčiky
cesnak /nemusí byť/

Kuskus:

500 g
kuskus
800 ml
voda
1 lyžica
vegeta alebo jedna kocka zeleninového bujónu
2 lyžice
olivový olej
1 bal. (cca 400 g)
mrazená zelenina
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kuracie steaky si jemne naklepeme a na niekoľko hodín /i cez noc/ namočíme do marinády pripravené z daných ingrediencií. Opekáme /spočiatku sprudka, aby sa mäso zatiahlo a potom znížime plameň/ na panvici z každej strany minimálne 5 minút, záleží na hrúbke steaku. Ideálne je 1 - 1,5 cm v surovom stave po vyklepaní.
  2. Podávame s dipmi, omáčkami a rôznymi prílohami, ako sú napr. hranolky, americké zemiaky, opekané zemiaky a v tomto prípade na obrázku je to kuskus.
  3. Kuskus: Kuskus si vysypeme do nádoby, zalejeme olejom, dobre premiešame a zalejeme horúcim vývarom zmiešaním vody a bujónu alebo vegety. Premiešame a na 10 minút zakryjeme a necháme napučať. Medzitým si pripravíme mrazenú zeleninu na pare alebo na panvici, prehrejeme v malom množstve vody. Pridáme do kuskusu a premiešame. Dobrú chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár