NajRecept.sk Dezerty Koláče Marhuľové rezy s kokosovou penou
Marhuľové rezy s kokosovou penou
Recept Marhuľové rezy s kokosovou penou
Foto: adkas

Skvelý, jednoduchý zákusok. Na nedeľné popoludnie ako stvorený. Marhule môžete zameniť za akékoľvek ovocie, ale pre nás kokosová pena v kombinácii s marhuľami alebo broskyňami je úplne to naj. Takéto zákusky by som jedla nonstop miesto sušienok, sú príjemne osviežujúce, bez ťažkého krému a bez extrémne sladkej chuti. Proste ovocné zákusky a hlavne tie z domáceho ovocia sú najlepšie. Skúste si upiecť tento jeden z mojej kuchyne. Autor: adkas

adkas adkas    ·   30.4.2021

Marhuľové rezy s kokosovou penou

Skvelý, jednoduchý zákusok. Na nedeľné popoludnie ako stvorený. Marhule môžete zameniť za akékoľvek ovocie, ale pre nás kokosová pena v kombinácii s marhuľami alebo broskyňami je úplne to naj. Takéto zákusky by som jedla nonstop miesto sušienok, sú príjemne osviežujúce, bez ťažkého krému a bez extrémne sladkej chuti. Proste ovocné zákusky a hlavne tie z domáceho ovocia sú najlepšie. Skúste si upiecť tento jeden z mojej kuchyne. Autor: adkas

Suroviny

Cesto:

6 ks
žĺtok
360 g
polohrubá múka
150 g
maslo
130 g
práškový cukor
1 lyžička
vanilková esencia
1/2 ks
citrónová kôra
200 ml
mlieko
2 lyžičky
prášok do pečiva
1 konzerva
marhuľový kompót

Pena:

6 ks
bielok
180 g
kryštálový cukor
100 g
kokos
štipka
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si plech o veľkosti 30 x 40 cm. Dno vyložíme papierom a rúru predhrejte na 180 stupňov.
  2. Cukor vyšľaháme so zmäknutým maslom, pridáme žĺtky, vanilku a mixérom šľaháme do peny. Ak nemáte vanilku, pokojne môžete pridať aj vanilkový cukor. Postupne prilievame mlieko a pridávame aj preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a citrónovou kôrou.
  3. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, poukladáme ovocie (marhule nechajte odkvapkať, aby vám cesto pri pečení narástlo a nezvlhlo).
  4. Pečieme cca 20 minút. Upečený koláč vyberieme z rúry a potrieme ho kokosovým snehom, ktorý sme si pripravili už počas pečenia cesta. Bielky vyšľaháme so štipkou soli. Keď začínajú peniť, postupne pridávame cukor a šľaháme, kým nedostaneme lesklú penu. Potom pridáme kokos a jemne už len vareškou premiešame.
  5. Teplotu v rúre znížime na 150 stupňov a vrátime koláč s penou. Keď pena získa zlatý nádych, koláč vyberieme a necháme vychladnúť.

Môj blog: Adkas-tastyfood

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár