Zo 100 ml teplého mlieka, lyžičky cukru, lyžičky múky a droždia pripravíme kvások a necháme vykysnúť cca 10 minút. Po vykysnutí ho vlejeme do preosiatej múky, pridáme rozpustený tuk, zvyšný cukor, soľ a podľa potreby pridávame mlieko.
Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť.
Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, vykrajujeme kolieska s priemerom asi 6 cm, poukladáme na plech s papierom na pečenie, s odstupom, nakoľko ešte narastú.
Menším pohárom s priemerom 5 cm urobíme do kolieska priehlbinu. Nasypeme lyžičku cukru a položíme polovicu marhule, guľatou časťou nahor. Necháme podkysnúť. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Upečieme pri teplote 180°C 20 minút. Teplota a čas sú orientačné. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej kuchárky - Blažena Sadovská