NajRecept.sk Sladké jedlá Ovocné knedlíky Marhuľové knedle Marhuľové knedle z odpaľovaného cesta
Marhuľové knedle z odpaľovaného cesta
Recept Marhuľové knedle z odpaľovaného cesta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: rebeka

Jeden z mojich obľúbených receptov. Milujem ovocné knedle, ktoré sú či už zo zemiakového cesta, krupicovaného cesta alebo z odpaľovaného cesta. Odpaľované cesto sa vo väčšine používa na veterníky alebo venčeky, ale po vyskúšaní varených knedlíkov som zostala milo prekvapená. Knedle sú krehké a jemné a s marhuľami sú luxusné. Ja milujem mak, ale vy pokojne môžete použiť aj inú posýpku, napríklad orechy, perník, kyslú smotanu alebo strúhanku. Autor: Naďa I. (Rebeka)

rebeka    ·   11.3.2024

Marhuľové knedle z odpaľovaného cesta

Jeden z mojich obľúbených receptov. Milujem ovocné knedle, ktoré sú či už zo zemiakového cesta, krupicovaného cesta alebo z odpaľovaného cesta. Odpaľované cesto sa vo väčšine používa na veterníky alebo venčeky, ale po vyskúšaní varených knedlíkov som zostala milo prekvapená. Knedle sú krehké a jemné a s marhuľami sú luxusné. Ja milujem mak, ale vy pokojne môžete použiť aj inú posýpku, napríklad orechy, perník, kyslú smotanu alebo strúhanku. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
500 ml
polotučné mlieko
100 g
maslo
1 lyžička
soľ
350 g
hrubá múka
2 ks
vajce
cca 800 g
zrelé pevné marhule
na poliatie
prepustené maslo
na posypanie
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do mlieka dáme maslo a soľ a privedieme do varu.
  2. Akonáhle sa maslo rozpustí, vsypeme všetku múku a dôkladne miešame, kým sa cesto nezačne „odpaľovať“ od stien a dna hrnca, čo trvá pár minút.
  3. Cesto necháme vychladnúť, potom pridáme vajcia a dôkladne ich vpracujeme do cesta.
  4. Cesto rozdelíme na dve polovice a z každej vyvaľkáme hada, z ktorého odkrajujeme rovnaké kúsky (z každého hada cca 15 ks). Pridáme marhule, ktoré musia byť úplne suché. Zabalíme veľmi starostlivo a v dlaniach zaguľatíme.
  5. Varíme v mierne osolenej vode 15 minút od doby, kedy nám knedle vyplávajú k hladine.
  6. Na tanieroch posypeme cukrom, mletým makom alebo osmaženou strúhankou, mletými orechmi, perníkom alebo osladenou kyslou smotanou či šľahačkou... každý to, čo má rád.

Môj blog: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Haneli    ·   3.9.2023   ·   Odpovedať   ·  

Výborné těsto, krásně se s ním pracuje a švestkové knedlíky byly moc dobré! 👍

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár