NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Vanilkové rožky Mamičkine vanilkové rožteky
Mamičkine vanilkové rožteky
Recept Mamičkine vanilkové rožteky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Vynikajúce krehké vianočné pečivo. Každý má ten svoj overený recept na vanilkové rožteky, ktorý pečie každé Vianoce a málokto zvykne staviť na nový recept, ktorý nemá vyskúšaný. Ja som tiež verná našej domácej klasike, ktorú ma naučila moja mamka. Vanilkové rožteky nesmú byť bez mletých vlašských orieškov a pridávam aj žĺtky. V niektorých receptoch žĺtky vynechávajú, ale mne sa zdajú oveľa krehkejšie a chutnejšie, ak žĺtka pridáte. Určite vyskúšajte môj overený recept na toto vianočné pečivo, ktoré sa u nás doma dedí z generácie na generáciu. Autor: SamanthaClara

SamanthaClara SamanthaClara    ·   7.10.2020

Mamičkine vanilkové rožteky

Vynikajúce krehké vianočné pečivo. Každý má ten svoj overený recept na vanilkové rožteky, ktorý pečie každé Vianoce a málokto zvykne staviť na nový recept, ktorý nemá vyskúšaný. Ja som tiež verná našej domácej klasike, ktorú ma naučila moja mamka. Vanilkové rožteky nesmú byť bez mletých vlašských orieškov a pridávam aj žĺtky. V niektorých receptoch žĺtky vynechávajú, ale mne sa zdajú oveľa krehkejšie a chutnejšie, ak žĺtka pridáte. Určite vyskúšajte môj overený recept na toto vianočné pečivo, ktoré sa u nás doma dedí z generácie na generáciu. Autor: SamanthaClara

40 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Suroviny na cesto:

300 g
polohrubá múka
210 g
tuk (Hera / maslo)
105 g
mleté vlašské orechy
120 g
práškový cukor
2 ks
žĺtok
1 bal.
vanilkový cukor
2 špičky noža
prášok do pečiva
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
  1. Zmiešame najprv sypké suroviny v mise, dobre premiešame, aby zmes bola homogénna.
  2. Potom na doske pridávame plátky masla, spracovávame nožom aj so žĺtkami. Nakoniec spracujeme rukami v hladké cesto, zabalíme do potravinovej fólie a uložíme cez noc do chladničky.
  3. Na doske tvarujeme šišky, ktoré krájame na menšie valčeky, rukou tvarujeme do rožtekov, ľahko ohneme a preložíme na plech s papierom na pečenie. Rožteky neohýbame príliš, aby sa po upečení nelámali. Dobre upečený rožtek je len zlatistý po okraji, kontrolujeme a nenecháme pripáliť.
  4. Pečieme na 150 stupňov asi 8-10 minút. Každá rúra pečie inak, od pečenia rozhodne neodchádzame, inak môžeme prísť k čiernym rožtekom! Dobrú chuť!

Zdroj: Kreativnikuchyne

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár