Na prvý pohľad sa Vám možno budú zdať zložité na prípravu, ale nebojte, je to jednoduchšie, než by sa mohlo zdať.
Na prvý pohľad sa Vám možno budú zdať zložité na prípravu, ale nebojte, je to jednoduchšie, než by sa mohlo zdať.
kúsok tortového korpusu na vykrojenie 6 koliesok
guľatý ráfik s priemerom 8 cm a výškou 4 cm
fólia
sáčok a zdobiacu trubičku
Ráfikom si vykrojte 6 koliesok z korpusu, ktoré budú slúžiť ako základňa tortičiek. Môžete použiť akýkoľvek Váš obľúbený recept na korpus. Ja pre tieto príležitosti zvyčajne skladujem v mrazničke malé zvyšky a odrezky korpusov. Alebo si môžete upiecť kolieska do zásoby :))
Vnútorný obvod ráfika vyložte fóliou, na dno položte koliesko korpusu. Z mrazničky si vyberte malinovú penu a jeden "muffin" položte na korpus. Čokoládovú penu si dajte do zdobiaceho vrecúška s užšou trubičkou a nastriekajte na malinovú penu. Vyplňte všetky medzery a povrch uhlaďte. Ráfik opatrne stiahnite a pokračujte rovnakým spôsobom u ďalších piatich tortičiek. Je dobré umiestniť si tortičky na tácku, ktorú potom zabaľte do alobalu a dajte na niekoľko hodín zamraziť. Najlepšie cez noc, môžete pokojne aj dlhšie.
Čokoládovú polevu ohrejte v 10 sekundových intervaloch v mikrovlnnej rúre na teplotu asi 40 stupňov, zakaždým dobre premiešajte. Za občasného miešania nechajte chvíľku vychladnúť. Tortičky vyberte z mrazničky, zložte z nich fóliu a vyskladajte si ich na chladiacu mriežku. Polevou ich jednu po druhej polejte a nechajte stuhnúť. Tento druh polevy nikdy úplne nestuhne, vždy bude na dotyk "lepivá". Tortičky opatrne pomocou noža alebo stierky preložte z mriežky na tácky a zdobte podľa vlastnej fantázie. Dajte chladiť do chladničky.
Zdroj: Víkendové pečení
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste