NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Tiramisu Malinové tiramisu
Malinové tiramisu
Recept Malinové tiramisu
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Blažena

Výborná, rýchla pochúťka, tiramisu. Áno, viem, že ak niekto prečíta názov tohto dezertu, zhrozí sa :) Ja však takéto tiramisu milujem. Mascarpone zmiešame s tvarohom a piškótami máčame v silnej káve s Amarettom. Autor: Blažena

NajLucka NajLucka    ·   8.10.2020

Malinové tiramisu

Výborná, rýchla pochúťka, tiramisu. Áno, viem, že ak niekto prečíta názov tohto dezertu, zhrozí sa :) Ja však takéto tiramisu milujem. Mascarpone zmiešame s tvarohom a piškótami máčame v silnej káve s Amarettom. Autor: Blažena

35 min
Čas prípravy
Suroviny
45 ks
dlhé piškóty
400 ml
smotana na šľahanie
2 ks
Smeta-fix Dr.Oetker
250 g
Mascarpone
250 g
odtučnený jemný tvaroh
100 g
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor

Na namočenie:

500 ml
silná čierna káva vychladnutá
50 ml
amaretto (mandľový likér)

Ďalej:

maliny
na poprášenie
kakao
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
  1. Uvaríme čiernu silnú kávu 500 ml, necháme vychladnúť a pridáme 50 ml amaretto likér.
  2. Krém:
    Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom. Tvaroh a mascarpone vymiešame vareškou s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a zľahka vmiešame ušľahanú smotanu. Plnku rozdelíme na 3 časti.
  3. Do podlhovastej nádoby ukladáme piškóty, ktoré postupne namočíme z oboch strán do pripravenej kávy. Ja som použila na jeden rad 15 kusov. Na piškóty poukladáme maliny a rozotrieme 1/3 náplne. Pokračujeme druhým radom namočených piškót v káve, poukladáme maliny a rozotrieme 1/3 náplne. Uložíme posledný, tretí rad, namočené piškóty v káve, maliny a zvyšnú plnku, jemne uhladíme a posypeme husto kakaom cez sitko.
  4. Odložíme do chladu na 12 hodín, pokrájame, ozdobíme malinami, mätou a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár