NajRecept.sk Torty Sladké torty Malinová torta s malinovou omáčkou
Malinová torta s malinovou omáčkou
Recept Malinová torta s malinovou omáčkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Naďa Indruchová

Je to veľmi lahodné a osviežujúce. Múčnik podávame s chladnou omáčkou.

NajLucka NajLucka    ·   7.4.2021

Malinová torta s malinovou omáčkou

Je to veľmi lahodné a osviežujúce. Múčnik podávame s chladnou omáčkou.

Suroviny

Na základ:

200 g (napr. Koka, BeBe)
kakaové sušienky
100 g
maslo

Na tvarohový krém:

140 ml
smotana na varenie
4 plátky
želatína
500 g
tvaroh
140 g
trstinový cukor
1 ks
pomaranč
400 g
maliny
250 ml
smotana na šľahanie

Na omáčku:

250 g
maliny
4 lyžice
pomarančová šťava
3 lyžice
trstinový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Sušienky dáme do mikroténového sáčku a rozdrvíme valčekom. Rozpustíme maslo a necháme vychladnúť. Sušienkový základ s maslom prepracujeme do jednotnej hmoty, mierne droliacej sa hmoty a za pomoci pohára či ručného valčeka natlačíme a urovnáme do tortovej formy.
  2. Pripravíme si náplň: do vhodnej nádoby dáme cca 4 lyžice studenej vody a necháme napučať želatínové plátky. Tvaroh, cukor, 4 lyžice pom. šťavy a nastrúhanú kôru z pomaranča vyšľaháme do hladkého krému. Smotanu na varenie privedieme takmer k bodu varu, pridáme napučanú želatínu a premiešame. Plátky sa takmer ihneď krásne rozpustia. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha.
  3. Do tvarohového krému pridáme chladnú želatínovú smotanu, vyšľahanú smotanu a zľahka vmiešame maliny. Aj tak sa popučia, zafarbia tvaroh, ale na chuti to neuberie. Tvarohomalinovou náplňou plníme tortovú formu so sušenkovým základom a odložíme na noc do chladničky.
  4. A ešte omáčku: jednoducho tak, že zmiešame ingrediencie na ňu určené a dáme taktiež do chladničky. Múčnik podávame s chladnou omáčkou. Je to veľmi lahodné a osviežujúce.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty