Sušienky dáme do mikroténového sáčku a rozdrvíme valčekom. Rozpustíme maslo a necháme vychladnúť. Sušienkový základ s maslom prepracujeme do jednotnej hmoty, mierne droliacej sa hmoty a za pomoci pohára či ručného valčeka natlačíme a urovnáme do tortovej formy.
Pripravíme si náplň: do vhodnej nádoby dáme cca 4 lyžice studenej vody a necháme napučať želatínové plátky. Tvaroh, cukor, 4 lyžice pom. šťavy a nastrúhanú kôru z pomaranča vyšľaháme do hladkého krému. Smotanu na varenie privedieme takmer k bodu varu, pridáme napučanú želatínu a premiešame. Plátky sa takmer ihneď krásne rozpustia. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha.
Do tvarohového krému pridáme chladnú želatínovú smotanu, vyšľahanú smotanu a zľahka vmiešame maliny. Aj tak sa popučia, zafarbia tvaroh, ale na chuti to neuberie. Tvarohomalinovou náplňou plníme tortovú formu so sušenkovým základom a odložíme na noc do chladničky.
A ešte omáčku: jednoducho tak, že zmiešame ingrediencie na ňu určené a dáme taktiež do chladničky. Múčnik podávame s chladnou omáčkou. Je to veľmi lahodné a osviežujúce.
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej kuchárky - Naďa Indruchová