Klasický makový závin z kysnutého cesta som tentokrát mierne zmenila tým, že som ho nakrájala ešte pred pečením. Po vytiahnutí z rúry som s ním preto nemala žiadnu ďalšiu starosť. Stačilo ho len poprášiť cukrom a podávať. Autor: Jana Podoláková Burkartová
Klasický makový závin z kysnutého cesta som tentokrát mierne zmenila tým, že som ho nakrájala ešte pred pečením. Po vytiahnutí z rúry som s ním preto nemala žiadnu ďalšiu starosť. Stačilo ho len poprášiť cukrom a podávať. Autor: Jana Podoláková Burkartová
Makový závin je starou dobrou klasikou. Skvelo chutí a vie dokonale zasýtiť. U nás doma ho robím pravidelne, no tentokrát som si povedala, že ho pred pečením nakrájam. A nemohla som urobiť lepšie. Koláč sa jednoduchšie servíroval, nepraskal, rýchlejšie a rovnomernejšie sa upiekol a mal chrumkavejšie okraje.
Po vytiahnutí z rúry necháme záviny vychladnúť. Potom ich posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať. Výborné sú ako sladký dezert po obede alebo ako sýte raňajky či desiata.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste