NajRecept.sk Podľa ovocia Čerešne Makový koláč s čerešňovou polevou
Makový koláč s čerešňovou polevou
Recept Makový koláč s čerešňovou polevou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: _Nikoleta_

Opäť niečo pre milovníkov maku. Tvarohovo makový koláč doplnený o polevu zo skvelého zdravého džemu.

_Nikoleta_    ·   6.1.2023

Makový koláč s čerešňovou polevou

Opäť niečo pre milovníkov maku. Tvarohovo makový koláč doplnený o polevu zo skvelého zdravého džemu.

45 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto

150 g
hladká špaldová múka
50 g
maslo
50 g
med
1 ks
vajce
1 lyžička
prášok do pečiva
štipka
soľ

Plnka

250 g
hrudkovitý tvaroh
100 g
nátierkové maslo
100 g
mletý mak
1 ks
vajce
50 g
med
50 g
vanilkový proteín (alebo viac sladidla)
50 ml
mlieko
1 bal.
vanilínový cukor
1 lyžica
zlatý klas/ vanilkový pudingový prášok

Poleva

200 g
džem cherry in jelly (allnutrition)
1 lyžica
zlatý klas
2 lyžice
voda
prípadne sladidlo
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
  1. Všetky ingrediencie na cesto zmiešame. Ručne vypracujeme cesto, ktoré odložíme na pol hodinu do chladničky.
  2. Medzitým si pripravíme plnku. V miske zmiešame mak, vanilínový cukor, proteín a mlieko. V druhej miske zmiešame tvaroh s nátierkovým maslom, vajíčkom a medom. Obe zmesi zmiešame dokopy.
  3. Okrúhlu formu s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie. Na dno a po okrajoch roztlačíme pripravené cesto (môžeme ho aj vyvaľkať). Cesto popicháme vidličkou a naplníme plnkou. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 45-50 minút.
  4. Po dopečení necháme vychladnúť v pootvorenej rúre. Na polevu si v miske rozmiešame zlatý klas vo vode. Džem dáme do hrnca, pridáme rozmiešaný zlatý klas s vodou. Podľa chuti môžeme osladiť a varíme do zhustnutia. Navrstvíme na vychladnutý koláč a odložíme do chladničky.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár