Tieto vláčne makové vrkoče sú ešte lepšie ako tradičný makový závin. Vyzerajú zaujímavo, cesto je mäkké aj o niekoľko dní po upečení a perfektne ho dopĺňa sladká plnka, ktorú môžete oživiť aj sušeným ovocím alebo čímkoľvek iným. Ja ich robím rada na raňajky alebo ako menší snack počas dňa.
Tieto vláčne makové vrkoče sú ešte lepšie ako tradičný makový závin. Vyzerajú zaujímavo, cesto je mäkké aj o niekoľko dní po upečení a perfektne ho dopĺňa sladká plnka, ktorú môžete oživiť aj sušeným ovocím alebo čímkoľvek iným. Ja ich robím rada na raňajky alebo ako menší snack počas dňa.
Makové vrkoče som vyskúšala urobiť nedávno po prvýkrát a hneď sa mi podarili. Okrem skvelej chuti potešili aj oko, pretože po upečení vyzerajú veľmi zaujímavo. Ich príprava nie je o nič náročnejšia ako tá, s ktorou sa stretnete pri bežných závinoch. Jediným rozdielom je to, že sa pred pečením zatáčajú mierne odlišne.
Upečené vrkoče nechajte vychladnúť a pred podávaním ich môžete posypať práškovým cukrom. Ak chcete, aby bola plnka ešte šťavnatejšia, pridajte do nej nastrúhané jablká alebo sušené ovocie. Máte chuť na niečo makové, no nemáte čas na prípravu vrkočov? Vyskúšajte recept na tento dokonalý makový závin.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste