NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Maková roláda so smotanovým krémom. Lyžicový recept, na ktorý nepotrebujete odmerky.
Maková roláda so smotanovým krémom. Lyžicový recept, na ktorý nepotrebujete odmerky.
Maková roláda so smotanovým krémom. Lyžicový recept, na ktorý nepotrebujete odmerky.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Pacnerová

Maková roláda je lahodný dezert, ktorý poteší všetkých milovníkov sladkého. Jej jemné cesto v kombinácii s bohatou krémovou náplňou vytvára dokonalú súhru chutí, ktorá sa rozplýva na jazyku. Tento recept je ideálny na akúkoľvek príležitosť od rodinného stretnutia až po oslavy. Autor: Jana Pacnerová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   12.8.2024

Maková roláda so smotanovým krémom. Lyžicový recept, na ktorý nepotrebujete odmerky.

Maková roláda je lahodný dezert, ktorý poteší všetkých milovníkov sladkého. Jej jemné cesto v kombinácii s bohatou krémovou náplňou vytvára dokonalú súhru chutí, ktorá sa rozplýva na jazyku. Tento recept je ideálny na akúkoľvek príležitosť od rodinného stretnutia až po oslavy. Autor: Jana Pacnerová

20 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto

5 ks
žĺtky
5 ks
bielky
5 lyžíc
cukor
5 lyžíc
polohrubá múka
1 lyžica
mak
štipka soli

Krém

1 ks
tvaroh
1 ks
33 % smotana na šľahanie
podľa chuti
cukor
3 lyžice
marmeláda podľa chuti
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia

Maková roláda má ľahké piškótové cesto, s ktorým sa veľmi dobre pracuje. Aby nebola suchá, dopĺňa ju jemný šľahačkový krém. Pred podávaním ju odporúčame posypať práškovým cukrom. A ak by ste mali chuť na niečo svieže, odzobte ju niekoľkými jahodami či malinami.

  1. Žĺtky s cukrom si vyšľaháme do peny a postupne k nim pridáme polohrubú múku, mak, soľ a sneh.
  2. Hotové cesto vylejeme na plech a pečieme pri teplote približne 200 °C po dobu 8 až 10 minút.
  3. Medzitým si pripravíme plnku. V miske si vyšľaháme tvaroh, smotanu, cukor a tri lyžice marmelády.
  4. Na upečené cesto rozotrieme plnku a ešte teplé zatočíme. Roládu necháme vychladnúť a následne nakrájame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár