NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Maková roláda s tvarohom a lekvárom
Maková roláda s tvarohom a lekvárom
Recept Maková roláda s tvarohom a lekvárom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mila

Kombinácia tvarohu, maku a lekváru asi nikoho z nás neprekvapí, typická je predovšetkým pri kysnutých koláčoch alebo buchtách. Behom pár minút máte upečené, natreté, zrolované a po krátkom chladení už môžete krájať. Autor: Mila

NajLucka NajLucka    ·   11.9.2020

Maková roláda s tvarohom a lekvárom

Kombinácia tvarohu, maku a lekváru asi nikoho z nás neprekvapí, typická je predovšetkým pri kysnutých koláčoch alebo buchtách. Behom pár minút máte upečené, natreté, zrolované a po krátkom chladení už môžete krájať. Autor: Mila

Suroviny

Cesto:

3 ks
vajce
80 g
práškový cukor
60 g
hladká múka
40 g
mletý mak
1 lyžica
vanilkový cukor

Tvarohový krém:

250 g
hrudkovitý tvaroh
125 g
mascarpone
1-2 lyžica
hustý biely jogurt (smotanový, grécky)
60-70 g (prípadne viac podľa chuti)
práškový cukor
1 lyžička
vanilkový cukor
na potretie
slivkový lekvár
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rúru predhrejte na 200 stupňov, veľký plech vyložte papierom na pečenie.
  2. Žĺtky vyšľahajte s polovicou práškového cukru a vanilkovým cukrom do hustej peny. Bielky vyšľahajte so zvyšným cukrom na pevný sneh. Obe hmoty zľahka spojte a opatrne vmiešajte preosiatu múku a mletý mak.
  3. Hmotu rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie (cca 30 x 40 cm) a pečte v rúre predhriatej na 200 stupňov asi 8 minút. Po upečení plát zložte z plechu, poprášte práškovým cukrom a otočte na papier alebo utierku. Nechajte vychladnúť, potom papier opatrne zlúpnite.
  4. Tvaroh, jogurt a mascarpone spoločne premixujte, najlepšie to ide vo food procesore alebo v nádobe k tyčovému mixéru. Cieľom je tvaroh zjemniť, odstrániť prípadné hrudky. Pridajte práškový a vanilkový cukor a dobre vyšľahajte. Podľa chuti môžete prisladiť.
  5. Vychladnutý plát rolády potrite lekvárom a po celej ploche rovnomerne rozotrite krém. Pomocou papiera na pečenie zatočte a dajte do chladničky na 2-3 hodiny vychladiť (alebo cez noc). Roládu vybaľte z papiera a pocukrujte. Krájajte vrúbkovaným nožom.

Môj blog: Víkendové pečenie

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár